8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Jubilarni 20. Festival dječijeg folklora Republike Srpske u Zvorniku

ZVORNIK – U našem gradu danas se održava jubilarni 20. Festival dječijeg folklora Republike Srpske koji je okupio 38 kulturno-umjetničkih društava i folklornih sekcija iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Na Festivalu na kome učestvuju djeca uzrasta do 15 godina biće proglašeni najbolji folklorni ansambl u kategoriji osnovnih škola i kulturno-umjetničkih društava, solisti pjevači i instrumentalisti i najbolji prikaz narodnih običaja.

U okviru manifestacije danas je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ otvorena Izložba fotografija sa dosadašnjih festivala, a raspisani su i nagradni konkursi za najbolje literarne, likovne i novinarske radove vezane za običaje i tradiciju.

Takmičarskom dijelu prethodio je defile svih učesnika glavnom gradskom ulicom od Osnovne škole „Sveti Sava“  do Rekreativno-sportskog centra, gdje se manifestacija održava.

Organizator Festivala je zvornička SPKD „Prosvjeta“, domaćini su škole „Sveti Sava“ Zvornik i „Desanka Maksimović“ Čelopek, a pokrovitelj Gradska uprava Zvornik.

– Ovo je jedan od najstarijih festivala u Republici Srpskoj koji se organizuje od 1998. godine. To je festival koji razvija ljubav prema muzici, prema pjesmi, narodnim običajima i tradiciji. U naš grad ovom prilikom dolaze djeca sa raznih strana da pokažu svoje emocije, muziku, talenat i on je uvijek dobro posjećen – rekao je predsjednik zvorničke „Prosvjete“ Radosav Perić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se