9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Informacija o mogućnosti terorističkog napada u Banjaluci lažna i plasirana

Beograd – Profesor na Fakultetu za međunarodnu politiku i bezbjednost u Beogradu Srđan Perišić izjavio je da je informacija o mogućnosti terorističkog napada u Banjaluci izmišljena i plasirana da bi se destabilizovala Republika Srpska i otvorila mogućnost za intervenciju NATO-a.

„Cilj je da se Banjaluka destabilizuje. To je medijski pritisak na građane u Srpskoj, na samu vlast u Banjaluci da popusti kako bi došlo do intervencije zapada, odnosno NATO-a“, rekao je Perišić za televiziju „Pink“.
Prema njegovom mišljenju, EU se „malo“ povukla sa zapadnog Balkana, a istovremeno jača težnja NATO-a da se zemlje iz regiona učlane u Alijansu.

„Banjaluka je označena kao prepreka širenja NATO-a na Balkanu“, precizirao je Perišić.

On je istakao da cilj djelovanja zapadnih službi i usmjeravanja terorista prema Balkanu može biti istiskivanje bilo kakvog ruskog interesa.

„Oni ne žele ni kulturno prisustvo Rusije ni saradnju između naših kultura. To je interes Velike Britanije i zapadnih službi, a sad je to delovanje pojačano težnjom da zemlje Balkana uđu u NATO“, rekao je Perišić.

„Euroblic“ je juče objavio da je Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH došla do informacija da se priprema napad na objekte ili na neke od štićenih osoba na području Banjaluke.

Nakon sprovedenih provjera, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da ne postoji nijedna informacija o eventualnom terorističkom napadu na području Banjaluke

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se