13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik u Sankt Peterburgu, sa Poltavčenkom potpisan protokol o saradnji

SANKT PETERBURG – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je na ekonomski forum u Sankt Peterburgu, gdje će o ekonomskoj i političkoj situaciji u Srpskoj razgovarati sa važnim ljudima iz te oblasti.

Dodik će tokom boravka u Sankt Peterburgu, na marginama Samita, razgovarati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, potvrdio je pomoćnik ruskog predsjednika, Jurij Ušakov.

Dodik se danas sastao sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, na čiji poziv učestvuje na Forumu.

Dodik i Poltavčenko potpisali su Protokol o saradnji Republike Srpske i Sankt Peterburga, kao nastavak višegodišnje saradnje.

Cilj protokola je stvaranje pogodnih uslova za razvoj direktnih kontakata i učešća privrednih i društvenih organizacija i subjekata u Sankt Peterburgu i Republici Srpskoj, kao i saradnje u oblasti privrede, industrije, turizma i sporta.

Predsjednik Dodik će se na ekonomskom forumu sastati sa važnim ljudima iz političkog i ekonomskog života Rusije, ali i ostalih zemalja.

Dodik je ranije najavio da će zahvaliti Ruskoj Federaciji za pomoć koju pruža Srpskoj, te da će tokom susreta predstaviti ekonomsku i političku situaciju u Srpskoj.

Dodik je rekao da je prihvatio poziv da bude dio veteranske ekipe Sankt Peterburga koja će danas odigrati košarkašku utakmicu sa ekipom Moskve.

Ekonomski forum traje do 3. juna, a počasni gost, uz Indiju, je i Srbija. U Sankt Peterburgu je 12.000 izlagača i više od 2.000 novinara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se