23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornik pozitivan primjer čija iskustva treba primjenjivati

ZVORNIK – Gradonačelik Zvornika Zoran Stevanović razgovarao je u svom kabinetu sa predsjednikom Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubišom Ćosićem.

Radno konsultativni sastanak kome su prisustvovali i generalni sekretar Saveza Aco Pantić i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović održan je u okviru Ćosićevih posjeta gradovima i opštinama Republike Srpske.

Ćosić je nakon razgovora rekao da je Zvornik svijetao primjer, uspješan grad i čija iskustva treba koristiti. On je, nakon što je 30. marta izabran za predsjednika Saveza, odlučio da obiđe sve opštine i gradove na području Republike Srpske kako bi sa predstavnicima lokalnih zajednica razgovarao o svemu što ih prati u tim zajednicama.

– Generalno problemi su zajednički, ali u Zvorniku smo danas vidjeli da je to prije svega jedan od sedam uspješnih gradova u Republici Srpskoj, da zaista dobro funkcioniše, da se i budžetska sredstva prikupljaju na zadovoljavajući način i da je funkcionisanje grada svake godine praćeno realizacijom značajnih infrastrukturnih projekata. Gradonačelnik nas je informisao da i zakonodavna i izvršna vlast funkcionišu odlično. Zvornik je izuzetno pozitivan primjer i ima dosta dobrih iskustava koja se mogu naučiti – rekao je Ćosić.

On je informisao gradonačelnika Zvornika da je Savez sa svojim kapacitetima neprestano na usluzi.

– Mi ćemo, u saradnji sa Vladom Republike Srpske prvenstveno, a nakon toga i kroz kontakte koje imamo sa međunarodnim organizacijama i institucijama, pokušati da predstavimo projekte lokalnih zajednica, a samim tim i grada Zvornika tim potencijalim donatorima, kreditorima, partnerima i mislim da ćemo uspješno sarađivati na tom polju – istakao je Ćosić.

Gradonačelnik Stevanović je naglasio da Zvornik godinama podržava rad Saveza opština i gradova i da će to činiti i ubuduće.

– I današnja posjeta novoizabranog predsjednika Ćosića dala nam je za pravo da vjerujemo da će Savez i dalje biti na usluzi svim lokalnim zajednicama da svi zajedno konkurišemo prema raznim fondovima i fondacijama i da zajedno učestvujemo u kreiranju projekata za dobrobit naših sugrađana širom Republike Srpske – rekao je Stevanović nakon jučerašnjeg sastanka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se