5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Tragedija u Bijeljini : Zaklao suprugu pa sebi presudio konopcem?

Bijeljina – U porodičnoj tragediji Elez Bišanović (70) iz Bijeljine najvjerovatnije je zaklao suprugu Satku (63), a potom se objesio u svom dvorištu u Maloj Obarskoj kod Bijeljine.

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj stravičan zločin je otkrio stariji sin supružnika koji im je došao u posjetu. Satka je pronađena u kući sa ranom od noža na vratu, a Elez  obješen o drvo.

Dežurni tužilac bijeljinskog Okružnog javnog tužilaštva Aleksandar Radan kazao je da se pretpostavlja da se ovdje radi o ubistvu i samoubistvu.

– Tijelo žene je bilo u lokvi krvi s ranom na vratu. Inače, krvavi tragovi bili su svuda u kući, po zidovima i stvarima. Pronašli smo i nož kojim je vjerovatno počinjen zločin. U toku je istraga s ciljem utvrđivanja svih okolnosti. Biće urađena neophodna vještačenja i obdukcija stradalih. Za sada nemamo informacija i podataka o umiješanosti trećih lica – rekao je tužilac Radan.

Dodao je da na tijelu muškarca nisu pronađeni tragovi nasilja.

– Na njegovim rukama i tijelu bilo je krvi i pretpostavljamo da je to od njegove supruge. Biće rađena DNK analiza tragova da to tačno utvrdimo. Za sada sve ukazuje da je on ubio suprugu pa sebe, ali to će biti poznato tek nakon završene istrage i svih vještačenja – kazao je tužilac Radan.

Prema njegovim riječima, postoje informacije da su supružnici imali loše međusobne odnose i brojne nesuglasice.

– To se sada sve provjerava kako bi se utvrdila istina i šta su motivi ovog zločina. Saslušaćemo sve osobe koje bi o njihovom odnosu nešto mogle da znaju – rekao je tužilac Radan.

Supružnici Bišanovići imaju četvoro djece, dvije kćerke i dva sina u Bijeljini. Oni su živjeli od poljoprivrede, a navodno su se godinama svađali i živjeli u narušenim međusobnim odnosima.

Ovaj zločin još jedan je u nizu slučajeva porodičnih narušenih odnosa koji su završili tragično u BiH posljednjih godina. Prije tri dana u selu Bogušići desilo se trostruko ubistvo zbog narušenih porodičnih odnosa.  Nezir Kamenica prije tri dana sjekirom je ubio majku, očuha i baku jer mu nisu posvećivali dovoljno pažnje i jer je morao dosta da radi. Početkom aprila u banjalučkom naselju Rebrovac Bjelica Bijelić (66) ubila je supruga, a zatim pokušala da prikrije zločin. Ona je rekla da je sam pao i umro, ali se ispostavilo da laže. Tokom ročišta za određivanje pritvora negirala ovaj zločin.

Prošle godine u BiH je zabilježeno nekoliko tragedija koje su potresle javnost. U novembru je Radojica Golemović (60) iz Dragočaja kod Banjaluke ubio suprugu Brankicu (47) i sina Božidara (19), a zatim se raznio bombom. Istog mjeseca u selu Mešići kod Kozluka Radojka Josić ubila je supruga Nikolu, a potom pokušala prikriti zločin rekavši da je supruga ubio bik. U maju prošle godine Momčilo Tepić (47) ubio je bivšu suprugu Milicu (44), a onda sebi pucao u glavu.

Porodična tragedija desila se u nedjelju i u Petrovićima kod Istočnog Sarajeva, gdje je, kako saznajemo, Momo Trifković (59) hicem iz puške ubio rođaka Slobodana Trifkovića (74). Nezvanično saznajemo da je Momo bio pijan i da su motiv zločina najvjerovatnije neriješeni imovinsko-pravni odnosi između njih.

– Osumnjičeni M. T. je uhapšen, a za sada ne možemo da otkrivamo više informacija dok se ne završi istraga – rekli su u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se