23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Susret lidera Srbije i RS na mostu „Bratoljub“

BRATUNAC – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić susreli su se na mostu koji spaja Ljuboviju i Bratunac sa predsjednikom i premijerkom RS Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović. Oni će se zajedno uvjeriti o toku radova.

„Dići most znači da nismo digli ruke od sebe i najbližih“, rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, nakon obilaska radova na mostu „Bratoljub“, i poručio da je važno da spajamo obale, gradove, države, srpski narod, ali i Srbe i Bošnjake.

Na mostu koji spaja obale Drine, Vučić je okupljenim građanima rekao da su radovi završeni na vrijeme, kaže da su mu rekli i prije roka, te poručio da mostovi, a ovaj je 12. na Drini, obezbijeđuju pristojan život, povezuju, spajaju…

„Preko njih počinjemo da se razumemo, oni nam omogućavaju da radimo, donose nove poslove, ali i prenose znanje. Dići most znači da nismo digli ruke od sebe i najbližih“, rekao je Vučić i pozvao narod i s jedne i s druge strane Drine da i dalje gradi.

Više hiljada građana Podrinja sa obje strane Drine okupilo se na mostu „Bratoljub“ u Ljuboviji.

Na bini na mostu „Bratoljub“ su zastave Srbije, Republike Srpske i BiH, a građani u Ljuboviji u kolonama pristižu na most, te je saobraćaj blokiran.

Most „Bratoljub“ je dug 227 metara, a širok 14 metara, sa osam stubova od čega su četiri u Drini i po dva na obalama rijeke, a njegova ukupna vrijednost je 13 miliona evra.

Preostali su završni radovi na uređenju pješačke i biciklističke staze i presvlačenje kolovozne trake.

U Ljuboviji kažu da će se ostvariti višedecenijski san mještana cijelog Podrinja da ih rijeka više ne razdvaja već spaja.

Dnevno između Ljubovije i Bratunca preko reke pređe 5.000 ljudi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se