9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Radnici “Alumine” na sajmu tehnike u Beogradu – u korak s novim tehnologijama

ZVORNIK – Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća koji se od 15. do 19. maja održava u Beogradu, danas su posjetili predstavnici kompanije “Alumina” iz Zvornika.

Oko tridesetak inženjera, tehničara i drugih kadrova iz ovog kolektiva, mogli su mnogo toga vidjeti i saznati s obzirom da se oko 550 domaćih i stranih izlagača iz 28 zemalja predstavilo s  dominantnim tehničko-tehnološkim trendovima – od alata i CNC mašina, preko mjernih tehnologija, automatike i robota različitih namjena, te softvera i komunikacionih linija neophodnih u proizvodnji u savremenim industrijskim uslovima, pa do inovativnih rješenja i patenata upotrebljivih u svakodnevnom životu.

„Veoma je bitno da naši kadrovi budu u korak sa tehničko-tehnološkim novitetima koji doprinose osavremenjavanju procesa rada, jer su nove tehnologije veoma značajne za dalji rad naše fabrike. Istovremeno, ova sajamska manifestacija, tradicionalno, okuplja i dosta poslovnih partnera naše kompanije, tako da je to prilika i za nove susrete s našim poslovnim saradnicima“, ističu u menadžmentu „Alumine“, naglašavajući da kompanija redovno, posljednjih godina, šalje svoje kadrove na sajam tehnike u Beograd.

Sa puno utisaka, novih saznanja i, naravano, spremnosti da se nove tehnologije primjene u proizvodni proces fabrike, stručnjaci „Alumine“ ističu da je sajam tehnike i te kako potrebna manifestacija i da je dobro što „Alumina“ i ove godine ima svoje predstavnike na ovoj prestižnoj smotri tehnike i tehničkih dostignuća.

Na 61. Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu, čiji je slogan „Tempo budućnosti“, Privredna komora Republike Srpske predstavila je petnaestak domaćih kompanija iz oblasti metalne i elektro industrije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se