10.4 C
Zvornik
19. март 2024.

Prezentovan projekat „Smanjenje faktora rizika po zdravlje u BiH“

ZVORNIK – U organizaciji Gradske uprave Zvornik u Zvorniku je juče upriličena prezentacija projekta „Smanjenje faktora rizika po zdravlje u BiH“.

Projekat sprovodi Svjetska banka, a finansira Vlada Švajcarske putem Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projektne aktivnosti su usmjerene na zabranu pušenja, prevenciju upotrebe alkohola, promociju fizičke aktivnosti i zdrave ishrane. Zvornik je jedna od dvije lokalne zajednice u Republici Srpskoj, odnosno jedna od četiri u BiH, koje su obuhvaćene Projektom čija je ukupna vrijednost 1.400.000 američkih dolara. Projekat ima za cilj podizanje svijesti o značaju praktikovanja zdravih stilova života koji smanjuju učestalost faktora rizika po zdravlje.

Kroz jučerašnji sastanak sa relevantnim lokalnim akterima konsultovana je zajednica radi identifikovanja ključnih problema u oblasti prevencije nezaraznih bolesti i davanja prijedloga rješenja koji će biti uvršteni u projektne zadatke.

Sastanku su prisustvovali, pored predstavnika Svjetske banke i Ministarstva zravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, više od 30 predstavnika javnih ustanova, privrednih subjekata i organizacija civilnog društva kao potencijalnih partnera sa teritorije grada Zvornika.

Projekat koji ima izuzetan značaj za našu lokalnu zajednicu i stanovništvo, trajaće 18 mjeseci tokom kojih će biti formirana mreža partnera čiji zadatak će biti da se aktivno uključe u sve predviđene aktivnosti koje će koordinirati Gradska uprava Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se