15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Ovog vikenda u Zvorniku memorijalni Of roud reli „Mišo Blagojević“

ZVORNIK – U Zvorniku se ovog vikenda održava memorijalni Of roud reli „Mišo Blagojević“, čiji je organizator zvornički Auto moto klub „Ekstrem 4h4“, suorganizator Rafring klub „Eko Drina“, a generalni pokrovitelj Grad Zvornik.

Igor Mlađenović, predsjednik AMK „Ekstrem 4h4“ i predsjednik Of roud saveza BiH istakao je da je ovo treća prvenstvena trka Of roud saveza koja se boduje za prvenstvo. On je rekao da je reli ove godine memorijalnog karaktera, u čast njihovog kolege Miše Blagojevića, dugogodišnjeg predsjednika Safari sekcije Rafting kluba „Eko Drina“ i organizatora of roud relija i regata koji je iznenada preminuo 31. jula 2016. godine  u 61 godini života.

– Imamo prijavljenih preko 50 posada iz Republike Srpske i Federacije BiH, prvenstveno članove klubova Of roud saveza, a imamo i predstavnike Srbije i Crne Gore. Trka se vozi na teritoriji grada Zvornika i opštine Osmaci, odnosno u na području Capardi, Crnog vrha i Oraovca. Dužina staze za kategoriju „soft“ je 126 km, a za kategoriju „hard“ 28 km. Specijalni ispiti se voze danas na području Capardi i sutra na poligonu na Ulicama – rekao je Mlađenović.

Nakon okupljanja u motelu „Dolina mira“ organizovana je karavanska vožnja u dužini od 9 km do Capardi gdje je vožen vrzinac, a nakon toga i trka na predviđenoj stazi.

Mlađenović je najavio da će u nedelju, između 15:00 i 16:00 časova u „Dolini mira“ biti proglašeni najbolji u „soft“ i „hard“ klasi, kao i u klupskom poretku.

Prije toga, u 10:00 sati predviđena je karavanska vožnja učesnika od „Doline mira“ do placa Rafting kluba na Drinskom jezeru gdje će biti položeno cvijeće na memorijalnu ploču Miše Blagojevića, te održan govor posvećen ovom velikom entuzijasti, zaljubljeniku u plovidbu rijekom Drinom i vožnje džipovima po teškim terenima i, prije svega, velikom čovjeku koji je volio ljude, druženje i prirodu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se