8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Otvorena izložba bugarskih umjetnika

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i Njena ekselencija ambasador Republike Bugarske u Sarajevu Avgustina Cvetkova otvorili su juče u Zvorniku izložbu slika bugarskih autora, koje su nastale na „Art simpozijumu Jahorina“.

Na izložbi koja je upriličena u okviru obilježavanja Dana grada Zvornika postavljeno je 27 eksponata rađenih pretežno akrilik tehnikom i uljem na platnu.

Stevanović je naglasio da bugarska Ambasada u BiH sa dolaskom ambasadorke Cvetkove nastavlja i produbljuje saradnju koju grad Zvornik već godinama ima sa Ambasadom Bugarske.

– Ambasada Bugarske u Sarajevu je gradu Zvorniku pritekla u pomoć u njegovim možda najtežim momentima kada su bile poplave 2014. godine i to narod Zvornika pamti – rekao je Stevanović.

On je najavio da će Zvornik sa jednim bugarskim gradom uspostaviti saradnju u naredna tri mjeseca.

– Ambasadorka je napravila kontakt sa jednim bugarskim gradom sa kojim ćemo uspostaviti saradnju, prvo na nivou razmjene posjeta, a onda razvijati kulturne, sportske i druge odnose – rekao je Stevanović.

Stevanović se zahvalio ambasadorki i bugarskim umjetnicima koju su ovom izložbom i posjetom uveličali 21. maj – Dan Zvornika, koji obilježava 607 godinu postojanja.

Cvetkova je istakla da joj je čast i zadovoljstvo što ima priliku da zajedno sa gradonačelnikom otvori izložbu pod naslovom „Bugarska umjetnost iz BiH“.

– Sve slike koje su pred nama nastale su na prelijepoj Jahorini – istakla je Cvetkova i dodala da je  izložba dokaz bliskih veza, ne samo među institucijama, nego i među umjetnicim, među ljudima.

Njena ekselencija se zahvalila Stevanoviću na odličnoj saradnji i svim građanima Zvornika čestitala  Dan grada.

Osnivač i organizator „Art simpozijuma Jahorina“ Lazo Savić rekao je da su na izložbi predstavljeni bugarski autori čija su djela nastala na Jahorini.

On je dodao da su na izložbi postavljena djela bugarskih autora Marie Zlatanove, Marine Savove, Delie Čauševe, Svetle Radulove, Trajana Panajotova i drugih.

Izložba će biti otvorena do 27. maja u Osnovnoj školi „Sveti Sava“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se