5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Okrugli sto o primjeni Indeksa inkluzivnosti u osnovnim školama

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održan okrugli sto o provođenju metodologije Indeksa inkluzivnosti za članove školskih razvojnih timova svih osnovnih škola sa teritorije grada Zvornika čiji je  organizator Misija OEBS-a u BiH.

Tema okruglog stola bila je „Uloga savjeta roditelja i savjeta učenika u provođenju indeksa inkluzivnosti u školama grada Zvornika“.

Nihad Mešić, službenik za obrazovanje u Misiji OEBS-a u BiH, istakao je da je Indeks inkluzivnosti metodologija koja podržava otvorene škole u kojima će se sva djeca osjećati dobrodošla, bez diskriminacije.

– Danas imamo oko 40 učesnika iz svih zvorničkih osnovnih škola i nadamo se da će zaključci imati uticaja da nam škole postanu što bolje. Ovdje zajedno rade učenici, roditelji,  direktori, pedagozi, psiholozi i nastavnici. Cilj je da se razmijene iskustva i da učesnici uče jedni od drugih, ali nije to samo učenje, to je i prilika da se upoznamo, da budemo zajedno i da na najbolji način razvijamo naš sistem obrazovanja, te da škola postane što otvorenija i u pravom smislu riječi inkluzivna – rekao je Mešić.

U škole u Zvorniku metodologija Indeksa inkluzivnosti uvedena je 2010. godine, u partnerstvu sa Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske.

Okrugli sto je održan u OŠ „Sveti Sava“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se