15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Klinton: Izgubila sam izbore zbog ruskih hakera i FBI-a

Kandidat Demokratske stranke na posljednjim predsjedničkim izborima u SAD-u Hilari Klinton izjavila je da bi pobijedila Donalda Trampa da se u kampanju nisu umiješali ruski hakeri i direktor FBI-a Džejms Komi.

Ona je rekla da joj je ogromnu štetu nanio direktor FBI-a koji je 28. oktobra obavijestio Kongres SAD-a da ponovo istražuju njeno korištenje privatnog mejla. Kao drugi razlog za poraz navela je objavu mejlova njenog šefa kampanje Džona Podeste na Vikiliksu, koje su navodno ukrali ruski hakeri.

“Da su izbori bili 27. oktobra, bila bih vaša predsjednica. Kampanja nije bila završena, ali bila sam na putu da pobijedim sve do kombinacije Komijevog pisma i ruskog Vikiliksa. Razlog zbog kojeg vjerujem da smo izgubili izbore bili su događaji u posljednjih 10 dana”, rekla je Klintonova.

Za svoje saradnike i strategiju imala je samo riječi hvale, a lično je preuzela odgovornost za greške u predsjedničkoj kampanji. Klintonova je optužila ruskog predsjednika Vladimira Putina da je pokušao uticati na ishod izbora pomoću Trampa.

“Sigurno se miješao u naše izbore i bilo je jasno da je to radio kako bi mi naškodio i pomogao našem protivniku”, kazala je Klintonova.

Aktuelnom predsjedniku SAD-a poručila je da manje koristi Tviter i da se više fokusira na posao dodajući kako će ona i dalje ostati aktivna u javnom životu, javlja Klix.ba.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se