12 C
Zvornik
19. април 2024.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Mančesteru

MANČESTER – Pripadnici Islamske države objavili su na društvanim mrežama video snimak u kojem su preuzeli odgovornost za napad, javio je portal Akhbar Irak, a mediji su ranije prenijeli da je prijetnja o mogućem napadu bila najavljena na Twitteru još u 18.30 sati po lokalnom vremenu.

Kako se navodi, na jednom Twitter profilu objavljeno je „#ID, Mančester arena“, a ispod toga i poruka „Jeste li zaboravili naše prijetnje“.

Poslije napada, na Twitteru su se pojavile i poruke u kojima se navodi da je eksplozija u Mančesteru bila osveta za napade na djecu u Mosulu i Al-Raki.

Eksplozija se dogodila u ponedjeljak, oko 22.30 po lokalnom vremenu, nakon završetka koncerta pjevačice Arijane Grande, u njemu su poginule najmanje 22 osobe, a povrijeđeno 59.

Pristalice Islamske države širom svijeta slavile su teroristički napad koji je najverovatnije izvršio bombaš samoubica nakon koncerta američke pjevačice Arijane Grande.

Kako mediji navode, Twitter je blokirao mnoge naloge koji su objavljivali pohvale za napad, ali je njihov broj i dalje velik. Mnogi od njih su objavili pozive „usamljenim vukovima“ da vrše napade na Zapad.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se