18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Hrvatska elektroprivreda kupuje Termoelektranu Stanari?

Već nekoliko mjeseci, Hrvatska elektroprivreda, državno preduzeće iz ove zemlje, vodi ozbiljne razgovore o mogućem preuzimanju, odnosno kupovini Termoelektrane Stanari u Republici Srpskoj!

Prema tvrdnjama upućenih, ova termoelektrana vrijedi oko 500 miliona dolara. Ima snagu od 300 megavata. Počela je s radom prošle godine, a u vlasništvu je kompanije EFT Vuka Hamovića, biznismena iz Srbije i veletrgovca električnom energijom.

Saznanja o razgovorima nisu željeli da komentarišu ni u HEP-u ni u EFT-u. Mđutim, prema informacijama koje su potrvđene iz dva neslužbena i međusobno nezavisna izvora, već je održano više sastanaka o ovoj temi između predstavnika dvije kompanije, prenosi Jutarnji list.

Prema istim navodima, delegacija HEP-a je tim povodom nedavno boravila u Beogradu, te posjetila i samu Termoelektranu Stanari. Pregovori će, tvrde ovi izvori, biti intenzivirani u narednim mjesecima, vjerovatno na političkom nivou, a konačna odluka o ovom projektu mogla bi da bude donesena do kraja godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se