18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Festival gitare doveo takmičare u Zvornik

ZVORNIK – Naš grad danas je domaćin učenika muzičkih škola iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije koji se takmiče na 5. Festivalu gitare „Zgitar“ čiji je organizator Osnovna muzička škola „Vojin Komadina“. Festival se održava u okviru obilježavanja Dana grada Zvornika i značajnog jubileja – 60 godina rada ove škole.

Ljubiša Popović, direktor zvorničke muzičke škole koja je prije pet godina osnovala festival, rekao je da se prijavio 31 takmičar iz Loznice, Šapca, Živinica, Tuzle, Valjeva, Istočnog Sarajeva i Zvornika.

– Takmiče se učenici osnovnih i srednjih škola u pet kategorija. Ocjenjuje ih žiri koji čine profesori srednjih muzičkih škola, Dragan Nikolić iz Zvornika, Predrag Stanković iz Tuzle, Luka Jezdić i Miloš Popović iz Valjeva. Biće proglašeni najbolji takmičari u svim kategorijama i laureat takmičenja. Njihov plasman je pokazatelj koliko su radili i naučili i kako sviraju – istakao je Popović.

On je dodao da se broj takmičara u odnosu na prošlu i prethodne godine povećao što znači da je zvornički festival sve poznatiji.

– Naš Festival je značajan za promovisanje mladih muzičara i podstrek je za njihov dalji rad, a sa njime afirmišemo i naš grad – rekao je Popović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se