5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Dan grada prilika da se afirmiše naš grad i stvaralaštvo sugrađana

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će Dan grada Zvornika biti obilježen nizom manifestacija tokom nekoliko dana što će biti doprinos afirmaciji Zvornika, kao i sugrađana koji će predstaviti svoje stvaralaštva u okviru ovogodišnjeg programa.

– Mi tradicionalno obilježavamo dan našeg grada kao i uvijek nizom manifestacija koje će se dešavati u samom gradu počev od četvrtka. Kao i svake godine želimo da afirmišemo naše lokalne stvaraoce, ljude koji značajan dio svog slobodnog vremena provode u amaterskom radu i učestvuju na svim manifestacijama koje organizujemo tokom godine. Ovo je na neki način naša želja i naš put da ih afirmišemo, da to svi vide i da se svi upoznaju sa njihovim stvaralaštvom. Dajemo šansu i našim najmlađim sugrađanima, tako da će mališani iz vrtića crtati svom gradu, biće i ulična trka djece, kao i po prvi put Kviz, gdje će naši učenici pokazati znanje o svom gradu i njegovoj okolini. Završna svečanost je tradicionalno Svečana akademija na sam dan grada, 21. maj, kada ćemo dodijeliti i tradicionalna gradska priznanja. Prije toga biće upriličeno i otvaranje izložbe eminentnih bugarskih slikara, a ovom događaju prisustvovaće i Njena ekselencija ambasador Republike Bugarske u BiH. Pozivamo vas da ispratite ove događaje i da svi zajedno damo još jednom doprinos afirmaciji našeg grada, naših sugrađana – rekao je Stevanović.

On je istakao da je dan jednog grada značajan datum, te prilika da se sumira ono što je urađeno prethodne godine i da se predoče planovi.

– Dan grada uveli smo 2010. godine, kada smo obiželjili 600 godina Zvornika. U međuvremenu smo dobili i status Grada i ovakvi datumi su, još jednom ponavljam, prilika da afirmišemo stvaralapštvo naših sugrađana, da i mi podvučemo crtu gdje smo i šta radili prethodne godine, da vidimo šta su nam planovi. Ovaj datum i dan grada je prilika i da se „pogledamo u oči“ sa našim najmlađim sugrađanima, da im kažemo na koji način smo o njima i njihovoj budućnosti razmišljali u prethodnoj godini i šta planiramo da uradimo u godini koja je pred nama da bi život na ovim prostorima bio ugodniji i ljepši – poručio je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se