23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Cvijanović: Opozicija može sve, osim da pobijedi na izborima

BEOGRAD – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da opozicija u Srpskoj može da radi sve, ali ne može da pobijedi na izborima.

Cvijanovićeva je ocijenila da je besmislena inicijativa opozicije za opoziv Vlade Srpske koju Narodna skupština Republike Srpske danas nije razmatrala jer većina poslanika nije podržala predloženi dnevni red, čime je sjednica okončana.

Komentarišući najavu opozicije da će ponovo uputiti inicijativu za opoziv Vlade u formi interpelacije, koja podrazumijeva da se mora otvoriti rasprava u parlamentu o toj tački, Cvijanovićeva je naglasila da opozicija ima pravo da radi sve što je propisano.

Ona je rekla da opozicija nema kredibilitet da bilo šta traži, ali, ako je to propisano, neka traže šta hoće.

„Ono što je postalo jasno jeste da oni mogu sve da rade, samo ne mogu da pobijede na izborima. Kada i ako pobijede na izborima, tada će formirati dnevni red“, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da ne vjeruje da će sadašnja opozicija ikada uspjeti da pobijedi na izborima s obzirom na njenu strukturu, dokazanu nemoć, dezorijentisanost i osipanje članstva, kao i na neuspjeh na nivou BiH.

„Opozicija nije uspjela da se snađe na nivou BiH i prepozna interese Republike Srpske, a što je još gore oni su radili protiv interesa Srpske u prethodne dvije i po godine od kada su tamo na vlasti“, istakla je Cvijanovićeva.

Narodna skupština Republike Srpske danas nije razmatrala Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Republike Srpske jer većina poslanika nije podržala predloženi dnevni red, čime je sjednica okončana.

Protiv dnevnog reda bio je 41 poslanika, „za“ 30, dok ih je četiri bilo uzdržano. Prisutno je bilo 75 poslanika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se