14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Crtanjem svom gradu počelo obilježavanje Dana grada

ZVORNIK – Oko 150 mališana iz Dječijeg vrtića „Naša radost“ juče su u glavnoj gradskoj ulici crtali svom gradu, što je prva manifestacija u okviru obilježavanja Dana grada Zvornika.

Družeći se sa najmlađim Zvorničanima gradonačelnik Zoran Stevanović rekao je da je ovo najljepša slika koja može da se vidi i pošalje iz jednog grada, te da ona pokazuje da Zvornik ima perspektivu.

– Obilježavanje Dana grada uvijek počinjemo sa našim najmlađim sugrađanima, da oni pokažu šta znaju, da se radujemo, da se družimo, da pokažemo da ovaj grad ima perspektivu i da smo jedna od rijetkih sredina u kojoj stalno povećavamo kapacitete u vrtiću i gdje uvijek nedostaje slobodnih mjesta. Ovo je prva manifestacija povodom Dana grada i biće ih dosta do 21. maja kada ćemo Svečanom akademijom završiti obilježavanje u zvaničnom dijelu. Sljedećeg vikenda, 27. i 28. maja, imamo takođe više manifestacija, među kojima „Džipijadu“ i Izložbu pasa. Želimo da sa našim sugrađanima obilježimo i podijelimo ovaj važan datum, jer Zvornik je dobijanjem statusa Grada stao u red sa najvećim sredinama na ovim prostorima i želimo da njegovim svakodnevnim uređenjem i uljepšavanjem stvaramo sveukupno bolje uslove za naše sugrađane  – rekao je Stevanović.

Direktor vrtića Vukomir Stanković rekao je da je manifestacija „Crtamo svom gradu“ prilika da mališani pokažu šta znaju i na svoj način uzvrate za sve ono što im njihov grad pruža.

– Zvornik je grad mladosti, grad koji se brine o svojoj djeci, a djeca to na svoj način vraćaju. Danas ovdje crtaju, pišu, igraju, raduju se i na taj način čestitaju Dan svom gradu – rekao je Stanković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se