-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

„AMK“ iz Sarajeva pobjednik prvenstvene trke „Of Roud“

ZVORNIK – „AMK“ Sarajevo je ukupni pobjednik treće prvenstvene trke „Of roud“ Saveza BiH, koja je vožena na području grada Zvornika i opštine Osmaci sa ukupno 52 takmičarske posade.

Drugo mjesto u poretku klubova pripalo je „Grand Hercegovini“, a treće „Herceg pro timu“ /Široki Brijeg/.

U „soft“ kategoriji prvo mjesto osvojio je Haris Gadžo iz kluba „Of roud“ Sarajevo, drugo mjesto Radosav Begić iz kluba „Herceg pro tim“ i treće Pejović Dragan iz kluba „Tajfun 4×4“ /Bileća, Gacko, Trebinje/.

U „hard“ kategoriji prvo mjesto pripalo je Ivici Šariću iz „Grand Hercegovine“, drugo mjesto Draženku Antoniću iz „Kozara 4×4“ Kozarska Dubica i treće mjesto Tomislavu Ivankoviću iz „Grand Hercegovine“.

Predsjednik zvorničkog Auto-moto kluba „Ekstrem 4×4“ Igor Mlađenović rekao je novinarima da se trka vozila u klasama „soft“ u dužini od 126 kilometara i „hard“ na dionici 28 kilometara.

Mlađenović, koji obavlja i funkciju predsjednika „Of-roud“ Saveza BiH, rekao je da su se specijalni ispiti vozili u šumskom predjelu Capardi, a ispit spretnosti na poliginu Ulice kod Zvornika.

On je pojasnio da se trka odvijala na teritoriji grada Zvornika i opštine Osmaci, odnosno u na području Capardi, Crnog vrha i Oraovca.

Mlađenović je podsjetio da je trka memorijalnog karaktera na lik i djelo Miše Blagojevića iz Zvornika, koji je bio predsjednik Rafting kluba „Eko Drina“ Zvornik.

Mlađenović je, nakon proglašenja pobjednika i podjele pehara, medalja i zahvalnica, rekao da  je trka uspješno završena na izuzetno zahtjevnim stazama, dodavši da dvije posade zbog kvara na džipovima, nisu stigle do cilja, ali su uspješno izvučene.

„Utisak svih učesnika je veoma pozitivan, reagovanja takmičara izuzetno pohvalna, dok su staze bile zahtjevne, upravo onakve kakve takmičari vole“, rekao je Mlađenović.

On je istakao da vatrogasna i ekipa medicinske pomoći, koje su bile u pratnji, na svu sreću, nisu imale posla.

 

Mlađenović je najavio da će se četvrta trka „Of roud“ Saveza BiH održati prvog vikenda u julu u Kladnju i podsjetio da organizator i domaćin, koji priprema staze i organizuje takimičenje, nema pravo, prema pravilima Saveza, da učestvuje na takmičarskoj trci.

Organizator ove trke je zvornički Auto-moto klub „Ekstrem 4×4“, a pokrovitelj grad Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se