9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Alumina: Napreduju radovi na izgradnji dječijeg vrtića

ZVORNIK – Izgradnja Dječijeg vrtića u kompaniji „Alumina“ sve više napreduje. Izvođač radova, firma „Savox“ iz Milića, nastavlja intenzivnu dinamiku kako bi ovaj značajan objekat završila u predviđenom roku.

U toku je montaža spoljašnjih i unutrašnjih zidova, kao i postavljanje  krovne konstrukcije,  tako da se polako sklapa mozaik izgleda budućeg obdaništa.

U menadžmentu „Alumine“ kažu da su, podstaknuti brigom za radnike kompanije i njihove porodice, odlučili da izgrade savremeni objekat za smještaj predškolske djece.

„Kod mene, članova Upravnog odbora i mojih saradnika,  nije bilo dileme kada smo donosili odluku da izgradimo objekat za boravak djece naših radnika,  jer rijetke su firme koje su obezbijedile vrtiće za djecu svojih zaposlenih. Želimo da naši radnici mirno rade, da su majke sigurne za svoju djecu i da se mogu koncentrisati na posao, ne misleći šta im djeca rade. Motiv preduzeća je, dakle,  zadovoljstvo radnika“, kaže Milorad Motika, predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“, naglašavajući da su menadžment i svi zaposleni u „Alumini“ ponosni što se realizuje jedan ovakakv projekat kao što je izgradnja Dječijeg vrtića.

U firmi „Savox“, izvođaču radova, ističu punu posvećenost izgradnji ovog objekta.

„Maksimalno smo angažovani kako bi pratili dinamiku radova. Čast nam je što je „Savoxu“ ukazano povjerenje da bude izvođač radova na izgradnji Dječijeg vrtića i što sa „Aluminom“ imamo veoma korektnu i dobru saradnju“, kaže Savo Šarac, direktor „Savoxa“, firme koja je prepoznatljivi proizvođač montažnih kuća i koja je sa svojim proizvodnim programom isključivo prisutna na inostranom tržištu, u Švedskoj, Austriji, Švajcarskoj, Norveškoj i drugim evropskim zemljama.

Novi Dječiji vrtić u kompaniji „Alumina“ ima kapacitet za 200 djece. Površina objekta je oko 1.400 kvadratnih metara uz dvije igraonice u dvorištu od po 180 kvadratnih metara. Prema potpisanom ugovoru, rok izvođenja radova je 120 dana.

Kamen temeljac za izgradnju obdaništa u „Alumini“ položen  je 29. marta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se