5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Vučić: Večera otkrila otvorena pitanja, grijeh porediti Šantića i Budaka

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa liderima regiona u Mostaru otvoreno razgovarao o evropskom putu svih zemalja Zapadnog Balkana, kao i o svim problemima koji postoje.

Vučić je naveo da se na sinoćnjoj večeri vidjelo koliko otvorenih pitanja ima, ali da je važno da svi lideri misle da problemi mogu da se rješavaju samo na miran način i razgovorima.

“To je ono što je najvažnije za ljude u Beogradu, Mostaru, Sarajevu, Banjaluci, Zagrebu i svakom drugom mjestu”, rekao je Vučić novinarima u Mostaru.

On je dodao da je sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem razgovarao i o problemima u “Agrokoru”.

“Iako su nam vezane ruke, mi ćemo da vidimo šta kao Vlada možemo da uradimo. Plašim se da su stvari tu otišle predaleko i da su bilansi `Agrokora` mnogo lošiji nego što je bilo ko mogao da očekuje. Nije država svemoćna. Radićemo sve što možemo da zaštititmo zaposlene, ali nisam siguran da postoji neki čaroban štapić kojim bi se problemi riješili”, istakao je Vučić.

Srbija će nastaviti da pomaže  Srbe u Mostaru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija nastaviti da pomaže srpski narod u Mostaru i izgradnju Sabornog hrama.

Мостар - Шантићева соба - Вучић
Šantićeva soba

“To je naš posao i naša obaveza. Pomoći ćemo ljudima da mogu da rade, da mogu da organizuju Šantićeve svečanosti na bolji i primereniji način”, rekao je Vučić danas novinarima, nakon što je obišao Šantićevu sobu u Mostaru, koja je smještena u Ćorovića kući u kojoj se nalaze i Muzej Hercegovine i mostarska “Prosvjeta”.

Vučić je istakao da bi volio da škole u Mostaru ponovo nose Šantićevo ime.

“Žao mi je što to nije tako. Posebno mi je žao što je dio Ulice Alekse Šantića preimenovan u Ulicu Mile Budaka”, rekao je Vučić.

Premijer Srbije navodi da mu nije teško da svakome na zemaljskoj kugli kaže da je grijeh porediti Šantića i Budaka.

“Vjerujem da će taj veličanstveni pesnik i čovjek koji je prenosio slobodarsku misao u našem narodu, ali u drugim sa kojima su Srbi živjeli u to vrijeme, dobiti zasluženu pažnju i mjesto ne samo u Mostaru, već i u Beogradu i na svakom drugom mjestu”, rekao je Vučić.

МОСТАР, 4. АПРИЛА /СРНА/ - Премијер Србије Александар Вучић и кустос Музеја Херцеговина Емир Звонић.
Aleksandar Vučić i kustos Muzeja Hercegovina Emir Zvonić

Premijera Srbije su kroz Ćorovića kuću proveli sekretar mostarskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Goran Kosanić i kustos Muzeja Hercegovina Emir Zvonić.

Kosanić je izrazio veliku zahvalnost Vučiću zbog posjete i podrške koju daje “Prosvjeti”, ali i mostarskim Srbima.

Мостар - Шантићева соба - Вучић
Šantićeva soba

Ćorovića kuću je Šantićeva sestra Persa Ćorović zavještala “Prosvjeti”, ali je ta kuća nacionalizovana i nikada nije vraćena ovom društvu.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se