18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vučić objavio pobjedu „čistu kao suza“

BEOGRAD – Kandidat kandidata vladajuće koalicije za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić objavio je pobjedu na predsjedničkim izborima, navodeći da je za njega glasalo više od dva miliona građana i da je pobjeda „čista kao suza“.

„Veoma je važno da su građani jasno stavili do znanja da hoće napred, brže, jače i bolje, da žele da se ubrzano rešavaju njihovi problemi, žele više investicija“, rekao je Vučić sinoć u obraćanju u sjedištu SNS-a, gdje je bio prisutan i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vučić je istakao da je dobio 12 odsto, odnosno 430.000 glasova više nego svi drugi kandidati zajedno.

„Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno poverenje i od tri miliona i 700 hiljada ljudi, konačna procena je da smo dobili oko dva miliona i 35.000 glasova“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u prvom obraćanju po zatvaranju birališta.

On je dodao da nema rezultata sa Kosova i Metohije, ali i da očekuje ubjedljivu pobjedu.

Vučić je najavio da će nova vlada Srbije biti formirana za dva mjeseca, te da će imati svu njegovu podršku.

„Verujem da će građani Srbije osetiti još više temelje boljeg života i uspešnije i bolje Srbije. Od danas ćemo da pobeđujemo svi zajedno“, rekao je Vučić, te naveo da će ove godine biti završen istočni i južni krak Koridora deset.

On je ukazao na važnost da se nastavi što snažnija borba protiv korupcije, te istakao da je ponosan što je vlast uspjela da izbjegne nestabilnosti, koje su neki najavljivali.

Vučić je zahvalio srpskom narodu za podršku, ali i narodima ostalih nacionalnosti koji su ga podržali, te istakao da će biti predsjednik svih.

Zahvalio je i dosadašnjem predsjedniku Tomislavu Nikoliću za podršku koju je pružao Vladi Srbije u teškim trenucima, kao i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i njemačkom kancelaru Angeli Merkel što su razgovarali sa njim jer to pokazuje da misle dobro o Srbiji.

Prema njegovim riječima, izbori su pokazali da je ogromna većina građana Srbije za nastavak reformi, evropski put Srbije, uz očuvanje tradicionalnih prijateljstava Kine i Rusije.

Vučić je naveo da će u Mostaru večeras imati večeru sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, sa kojim će razgovarati o evropskoj perspektivi i „Agrokoru“, te napomenuo da je to važan dan za sve u regionu.

On je rekao da će kao izabrani predsjednik ići i u Kinu, što će biti važna posjeta.

Što se tiče prvog poteza kao predsjednika, Vučić je rekao da planira svaki dan da radi i donese rezultate cijeloj zemlji, te da će se boriti da ugled Srbije bude još veći u svijetu.

Pobjeda Vučića u sjedištu SNS-a proslavljena je uz trubače i vatromet.

Vučić je bio predsjednički kandidat vladajuće većine koju čine SNS-SPS-SDPS, JS, PUPS, PS, SPO, PSS, SVM. Rok za saopštavanje konačnih rezultata izbora je 6. april.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se