12 C
Zvornik
19. април 2024.

Upravni odbor „Alumine“: Ne odgovaramo za postupke radnika zbog blokade računa

ZVORNIK  – Upravni odbor kompanije „Alumina“ iz Zvornika apelovao je na pravosudne institucije Republike Srpske da, usljed ekonomskog i strateškog značaja ovog privrednog giganta, pitanja koja su od značaja za „Aluminu“ uzme u hitna razmatranja i postupanja.

„Budući da postoje medijske spekulacije u vezi sa blokadom računa, a imajući u vidu korporativne akte „Alumine“, te nepriznata potraživanja na koja pretenduje privredno društvo „Pavgord“ iz Foče, Upravni odbor ističe da nema mandat niti ovlašćenja za bilo kakve pregovore sa ovim društvom“, zaključio je Upravni odbor.

Naglašavaju da ne preuzimaju bilo kakvu odgovornost za štetu koja može da nastane usljed nezadovoljstva radnika, kao i kompanija koje sarađuju sa „Aluminom“, a čije nezadovoljstvo može biti iskazano kao posljedica blokade računa.

U Sindikatu očekuju da kriza bude što prije prevaziđena.

„Mi smo odlučili da pokušamo da damo malo vremena, da ne srljamo, da se riješi na najbolji mogući način dakle da se što prije deblokira račun Alumine i svi koji su učestvovali u njegovoj blokadi da se potrude da taj račun deblokiraju. Alumina trpi veliku štetu, radnici su uznemireni Očekujemo da će se riješiti situacija na najbolji mogući način, naravno postoji i ova druga opcija to su nepopularne mjere gdje se mogu desiti protesti, mi smo na kraju krajeva i najavili proteste jer nismo imali drugog izbora, nećemo imati drugog izbora ako se to ne riješi kako treba“, rekao je predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva „Alumine“ Radenko Smiljanić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se