5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Ubio vršnjaka, pa pušten na slobodu

ZAGREB – Vrhovni sud Hrvatske pustio je na slobodu osamnaestogodišnjeg Karla Gustava Kriveca, optuženog za ubistvo vršnjaka Gorana Vidića u Splitu, jer „način na koji je počinjeno krivično djelo ne upućuje na izuzetno veliku kriminalnu upornost“.

Krivec je Vidića ubo nožem u srce nakon sukoba koji se dogodio 19. novembra 2016. godine na Zapadnoj obali.

Vrhovni sud je uvažio argumente Krivecovog branioca i u obrazloženju odluke naveo da je „Krivec mlada osoba koja je tek napunila 18 godina, uredno se školuje i svira u svom bendu“, prenose hrvatski mediji.

„Nije ranije dolazio u sukob sa zakonom, a u njegovom ponašanju sudije nisu primijetile ništa što bi moglo da se poveže sa agresivnošću na koju se pozvao Županijski sud u Splitu. Okrivljeni dolazi iz uredne porodice i njihovu podršku je zadržao i nakon inkriminisanog događaja“, navedeno je u odluci.

Sudije Vrhovnog suda su zaključile da je „Krivec osoba pozitivnog životnog usmjerenja i da je dosadašnji boravak u zatvoru od četiri i po mjeseca preventivno uticao na njega da shvati ozbiljnost situacije u kojoj se našao“.

Splitski Županijski sud je poslije podizanja optužnice Krivecu odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Psihijatar je utvrdio da je sklon impulsivnim reakcijama, korištenju nezrelih odbrambenih mehanizama i da povremeno pije.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se