3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Ubila zeta zbog veza sa drugim ženama

Milica Todorović (83), koja je pravosnažno osuđena za ubistva zeta, najstarija je od 298 osuđenica koje kaznu služe u požarevačkom zatvoru za žene. Njih 14 odsto je osuđeno zbog ubistva.

Milica je osuđena za teškog ubistva na 10 godina zatvora jer je 2009. godine nožem 14 puta izbola zeta, odnosno muža svoje pokojne sestre, piše Blic.

Prema podacima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kazna Todorovićevoj ističe u novembru 2019. godine. Todorovićeva je najprije osuđena na kaznu zatvora od 12 godina, ali joj je ta kazna smanjena.

Žrtva, bivši finansijski direktor štamparije “Dimitrije Davidović” Dragoslav Milisavljević (66), nekoliko mjeseci prije ubistva preživio je moždani udar, a njegova smrt otkrivena je jer se danima nije javljao ćerki na telefonske pozive iz SAD.

U optužnici i presudama navodi se da je Milica Todorović zeta ubila jer je nakon smrti njegove supruge, rođene sestre osuđene, održavao veze s drugim ženama: bilo je to ubistvo iz ljubomore.

Jedini ženski zatvor u Srbiji

U jedinom Kazneno-popravnom zavodu za žene u Srbiji, koji je izgrađen još 1874. godine, od ukupnog broja osuđenica njih 287 osuđeno je za krivična djela, a 12 je prekršajno kažnjeno. Pet žena su strane državljanke.

Najteža krivična djela za koja ove žene služe kazne su ubistva, a najčešće su krađe, rekao je medijima upravnik KPZ za žene u Požarevcu Radojica Šutović, prilikom obilaska institucije. On je, međutim, napomenuo da je sve više žena koje su osuđene zbog zloupotrebe službenog položaja.

I četvoro djece u zatvoru sa majkama

U požarevačkom zatvoru ima i trudnica, kao i onih koje tu borave sa djecom. Tu se trenutno nalazi pet osuđenica koje su trudne i četiri osuđenice su sa djecom, naveo je Šutović ukazujući da one u zatvoru imaju dobre uslove.

Prema njegovim riječima, zatvorske porodilje i njihove bebe možda imaju čak i bolji tretman od drugih novorođenčadi.

– Mi imamo moralnu obavezu zbog okolnosti u kojima se nalaze da se više angažujemo kako im ne bi ništa falilo, da djeca budu uredna i da uvijek imaju adekvatnu negu. Od četiri bebe, u zatvoru su trenutno tri dečaka, stara devet meseci, četiri i tri mjeseca i jedna djevojčica od sedam mjeseci – rekao je on.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se