15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Ubica zvani “Igor Srbin” opkoljen u Italiji

Dvostruki ubica Igor Vaclavić poznat i kao Norbert Feher, državljanin Srbije za kojim italijanska policija traga već 17 dana još uvijek se krije u šumama oko Bolonje.

Tamošnji čelnici policije imaju različite teorije o tome kako uspjeva toliko dugo da izmiče pravdi.

„Igor Srbin“, kako su ga prozvali italijanski mediji, tražen je zbog ubistva Davida Fabrija (52), vlasnika bara u Bolonji, kog je usmrtio tokom pljačke 1. aprila, kao i čuvara šume Valerija Verija kog je ubio sedam dana kasnije, kada je policijska potjera za njim već počela.

Feher se već 17 dana krije u istoj šumi, i nikada nije napustio područje između Bolonje i Ferare, pišu italijanski mediji pozivajući se na tvrdnje čelnika policije.

– Još uvijek se krije ovdje negdje. Jede voće i povrće, ali hrani se i domaćim životinjama – tvrdi pukovnik Valerio Đardina.

Istražitelji su, navode dalje mediji, ubjeđeni da je Igor imao pomoć prilikom bjekstva, barem tokom sedam dana, između prvog i drugog zločina. Naime, sumnja se da mu je tokom bjekstva pomogla jedna, ili čak nekoliko žena koje su, kako navode, „bile zavedene šarmom ubice“.

Policija, podsjećaju mediji, nadzire sve Feherove kontakte, a pod prismotrom su i apoteke na cijelom području, jer se sumnja da je ubica ranjen.

Koristio tri telefonske kartice

Zabilježeno je da je Feher do 9. aprila koristio mobilni telefon. U policijskim izveštajima navodi se da je upotrebio tri različita broja, od kojih nijedan nije bio na njegovo ime. On je takođe pokušao sa svog Fejsbuk profila da ukloni slike svojih prijatelja, veruje se, kako ih ne bi kompromitovao kod organa reda i kako bi mogao da računa na njih prilikom bjekstva.

Mala vojska opkolila 40 kvadratnih kilometara

Takozvana „crvena zona“ između Bolonje i Ferare opkoljena je od strane jakih policijskih snaga koje mediji nazivaju „malom vojskom“. U potragu za Feherom uključene su i helikopterske jedinice, specijalci, padobranci, kao i specijalno obučeni psi tragači.

Ranjeni čuvar

Prilikom ubistva čuvara Valerija Verija ranjen je njegov kolega Marko Rovalja.

– Pucao je u mene iznenada i hladnokrvno, bez riječi. Bio je kao razularena zver – ispričao je Veri za dnevni list “La Nuova Ferrara”, dodavši i da je “jasnu čuo Igorev “naglasak iz istočne Evrope”. On je posvjedočio da je Igor, nakon što je ubio njegovog kolegu i njega ranio obavio telefonski poziv prije nego što je pobjegao.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se