14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

SŠC „Petar Kočić” širi saradnju sa školama iz EU

Zvornički SŠC „Petar Kočić“ nastavio je dobru praksu uspostavljanja saradnje sa školama iz EU u okviru koje će učestvovati u zajedničkim aktivnostim i projektima koji će doprinijeti opremljenosti škole, ali i međusobnim posjetama učenika i profesora.

Biljana Pisić, direktorica zvorničke škole, istakla je da je dogovorena saradnja sa Srednjom školom „Barcelos“ iz istoimenog mjesta u Portugalu, a sa direktorom Žoržom Saleirojom i koordinatorom projekta Fernandom Karvaljom je dogovoreno da pet profesora iz Zvornika u septembru posjeti ovu školu, dok će 10 učenika u posjetu ići u oktobru mjesecu.

– Nakon toga očekujemo da oni budu naši gosti tokom zimskih mjeseci, što je bila njihova želja. Od 2018. godine sa njima ćemo moći da realizujemo i druge projekte u okviru programa „Erazmus plus“, što je jako značajno za opremanje škole. Njihova škola je odlično opremljena, a kroz različite projekte i saradnju sa nekoliko škola iz Poljske, Slovenije, Turske i Španije uložili su nekoliko miliona evra u njeno osavremenjavanje – rekla je Pisićeva koja je na četvorodnevnom boravku u Portugaliji bila sa profesoricom engleskog jezika Marijanom Stevanović.

Ona se zahvalila gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću i Gradskoj upravi na kontinuiranoj podršci koju imaju prilikom realizacije raznih projekata, uključujući i ovu posjetu.

Pisićeva je istakla i da su u Portugalu dočekani na najbolji mogući način, te da su domaćini bili izuzetno ljubazni, kao i da su za Zvorničane i goste iz Slovenije organizovali i turističko razgledanje Porta i Brage.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se