2 C
Zvornik
20. април 2024.

Sindikat Alumine traži objašnjenje od zvaničnika ili povlače konkretne poteze

ZVORNIK – Povodom poslednjih dešavanja vezanih za nezakonitu blokadu računa kompanije Alumina d.o.o., nakon koje je dovedeno u pitanje dalje poslovanje fabrike, a sudbina njenih radnika i radnika svih privrednih subjekata koji su povezani sa Aluminom stavljena u ruke neodgovornih pojedinaca, sindikat je na kraju došao u situaciju da povlači nepopularne poteze, saopšteno je iz Sindikat metalske industrije i rudarstva RS, Sindikalna organizacija „Alumina“.

-Iako se u prethodnih nekoliko godina pokazalo da smo sa domaćom pameti i odgovornim trudom i radom naših stručnjaka i radnika ponovo podigli fabriku na noge, osvojili nove proizvode, nova tržišta, zaposlili više od 500 novih radnika, izgleda da to ipak nije bilo u zajedničkom i opštem interesu. Izgleda da ipak ima i onih kojima to ne odgovara, koji se prikazuju kao zaštitnici naroda, a čine sve da isti taj narod nestane sa ovih prostora. Da li to znači da pošten svijet nema ovdje šta da traži i da zaista treba da pakuje kofere, da traži neku tuđu zemlju koja mu može pružiti više od rođene!?

Gospodo, bojimo se da neće sve ići ovakvim tokom. Svjesno ili nesvjesno, već ste napravili dosta štete u svakom pogledu, ali radnici, bivši borci i svi mi koji smo stvarali i gradili našu Republiku Srpsku i hoćemo da je ostavimo funkcionalnu našoj djeci i unucima, potrudićemo se da na ovaj ili onaj način tu štetu ispravimo. Alumina je trebala i bila je primjer svim ostalim kompanijama kako se gradi jedna zemlja, jedno društvo. Vi, koji pokušavate da je nezakonitim potezima uništite, niste ništa drugo do neprijatelji sopstvenog naroda i države, saopštavaju Aluminini sindikalci.

No, prije nego što povučemo bilo kakve konkretne poteze o kojima ćete biti blagovremeno obavješteni, hoćemo i zvanične stavove od strane Odbora povjerilaca i Stečajnog upravnika Birač-a, Pravnog tima koji je trenutno uključen u stečaj Birač-a, Upravnog odbora Alumine i na kraju Gradonačelnika Zvornika, a o trenutnoj blokadi računa Alumine. Svi ovi stavovi treba da nam pokažu šta se u stvari krije iza trenutne blokade računa Alumine. Takođe će odrediti dalji tok naše reakcije koja će sigurno uslijediti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se