18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Sadnjom prve topole počela kampanja „April mjesec čistoće“

ZVORNIK – Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović zasadio je danas na gradskoj plaži prvu topolu čime je zvanično počela realizacija Kampanje Gradske uprave pod nazivom „April mjesec čistoće“.

Ivanović je istakao da je ovo prva veća aktivnost u okviru tradicionalne Kampanje sa ciljem da se gradska plaža ozeleni novim sadnicama topole.

– U okviru današnje aktivnosti biće zasađeno 100 sadnica topole kojima ćemo dodatno ozeleniti našu gradsku plažu i učiniti je još ljepšom. Nakon ove aktivnosti, a tokom trajanja Kampanje, predviđeno je da novim sadnicama uljepšamo i sve zelene površine u našem gradu, uredimo šetalište, kao i izletište „Kaplan“, uklonimo divlje deponije po mjesnim zajednicama – rekao je Ivanović.

On je dodao da će i gradsko šetalište dobiti ljepši izgled.

– Predviđeno je da zasadimo sadnice drveća, postavimo žardinjere, kao i klupe. Planirano je i uređenje dječijih igrališta – napomenuo je Ivanović.

On je pozvao i predsjednike mjesnih zajednica, kao i zajednica etažnih vlasnika da se uključe u Kampanju „April mjesec čistoće“.

– Pozivam predsjednike mjesnih zajednica i zajednica etažnih vlasnika da se uključe u Kampanju, Gradska uprava je tu da ih podržimo, a sve sa ciljem da naš grad bude čistiji i ljepši – istakao je Ivanović.

U realizaciji današnje aktivnosti učestvovale su zvorničke omladinske organizacije, a svoj doprinos Kampanji, između ostalih, daće i preduzeće „Vodovod i komunalije“, kao i škole i vrtić. Planirano je i da Komunalna policija Grada Zvornika sprovede predavanja o ekološkim navikama u dječijem vrtiću i osnovnoj školi, dok će u saradnji sa Marketima „Zvorničanka“ biti vršena i podjela platnenih torbi sa ciljem smanjenja otpada od najlonskih kesa u prirodi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se