20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Predavanje za mališane u okviru Kampanje „April mjesec čistoće“

ZVORNIK – U okviru Kampanje „April mjesec čistoće“ danas su predstavnici Komunalne policije Grada Zvornika održali edukativno predavanje o ekološkim temama za mališane u Dječijem vrtiću „Naša radost“.

Komunalni policajac Snežana Sandić rekla je da je predavanje o tome kako pravilno odlagati otpad, ali i šta je to reciklaža, održano za djecu starijih grupa zvorničkog vrtića.

– Mališani su danas pokazali zavidno znanje kako o odlaganju smeća i deponijama, tako i o reciklaži otpada – rekla je Sandićeva koja je dodala da su mališani imali priliku i da kroz animirane filmove nauče više o ovim temama.

Ona je istakla da je ovaj vid interaktivne komunikacije djece i Komunalne policije izuzetno koristan.

– Na ovaj način djeci se skreće pažnja na pravila komunalnog reda, kojih se mi odrasli često ne pridržavamo i kao takvi dajemo loš primjer najmlađima – napomenula je Sandićeva podsjetivši da su u okviru prošlogodišnje Kampanje „April mjesec čistoće“ mališani vrtića učili osnove ekologije i o buđenju ekološke svijesti.

U organizaciji Komunalne policije Grada Zvornika do kraja mjeseca slična predavanja biće održana i za učenike od prvog do petog razreda u Osnovnoj školi „Sveti Sava“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se