8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Požar izazvalo loženje vatre

ZVORNIK – Bračni par Mihajlo (89) i Jelisavka (88) Petrović iz sela Trnovica kod Zvornika smrtno su stradali juče ujutro kada je požar zahvatio njihovu trošnu kuću.

Po gašenju vatrene stihije u kući su otkrivena dva ugljenisana tijela koja su naknadno identifikovana. Požar je izbio u 6.10 časova, a sumnja se da je do zapaljenja došlo prilikom loženja vatre u šporetu, piše Glas Srpske.

Komšije koje su uočile kuću u plamenu odmah su pozvale vatrogasce i policiju. Po dolasku na lice mjesta požar je već bio zahvatio veći dio objekta.

– Kad smo stigli, krov je već bio potpuno izgorio, a vatra je bila zahvatila i ostatak kuće. Komšije vjerovatno nisu odmah primijetile da je požar izbio, što znači da nam je najmanje sat kasnije javljeno nego što je vatra planula – kazali su u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Zvornik.

Dodali su da je požar gašen sa dva kamiona i šest vatrogasaca, a da se kasnije priključilo još jedno vozilo.

U Policijskoj upravi Zvornik, navodeći inicijale, rekli su da je vatra lokalizovana u 8.25 časova.

– Po ulasku u kuću pronađena su dva ugljenisana tijela. Obavljen je uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, koji je naredio da se preduzmu sve mjere i radnje s ciljem utvrđivanja uzroka požara – kazali su u zvorničkoj policiji.

Tuga i nevjerica vladali su juče u Trnovici. Kako se moglo čuti od mještana, stari Petrovići su bili čestiti ljudi i dobre komšije.

– Ovih dana bilo je hladno i vjerovatno su ujutro ložili vatru, usljed čega je došlo da požara. Kuća je starije gradnje, nema ploču, tako da je možda i negdje dimnjak propuštao pa je uhvatio plamen. Ko će ga znati. Žalosno je što su tako skončali – kazala je komšinica koja nije željela da joj objavimo ime.

Kako se još moglo čuti u selu, Petrovići su imali petoro djece, od kojih su dva sina i kćerka živi. Oni su ih redovno obilazili i pazili.

Samo dan ranije u zvorničkom selu Skočići u požaru se ugušila starica I. M. (88) iz tog mjesta. Prema nezvaničnim informacijama, starica je bila nepokretna, a u trenutku izbijanja vatre u kući je bila sama. Kada su komšije primijetile dim, odmah su otrčale u pomoć, ali po ulasku u objekat otkrili su da se starica već bila ugušila u dimu.

Teočak

Slična tragedija dogodila se prije desetak dana kada je vatra progutala vikendicu na obali jezera Sniježnica kod Teočaka. U požaru su smrtno stradali Sanel Ibrahimović (41), njegov maloljetni sin Vedin (13) i prijatelj Safet Mehić (51). Pretpostavlja se da je vatra takođe izazvana usljed loženja vatre u peći koja je pronađena na zgarištu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se