8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Osnovni sud u Zvorniku: Blokada računa „Alumine“ ostaje dok se presuda ne ispuni u potpunosti

Osnovni sud u Zvorniku saopštio je danas da blokada računa kompanije „Alumina“ ostaje na snazi dok se rješenje o izvršenju ne provede u cijelosti.

U saopštenju se dodaje da se rješenje o izvršenju ne mora provesti u cijelosti ako tražilac izvršenja, odnosno fočanska firma „Pavgord“, ne predloži odgađanje izvršenja, povuče prijedlog za izvršenje ili ukoliko dođe do obustavljanja izvršenja prema odredbama Zakona o izvršnom postupku.

Navodi se da je Osnovni sud u Zvorniku nadležan prema Zakonu o sudovima Republike Srpske i da u skladu sa rješenjem Višeg privrednog suda u Banjaluci od 21. januara 2016. godine postupa u predmetu Ukio banke iz Litvanije protiv „Alumine“ iz Zvornika.

Postupajući po prijedlogu Ukio banke za izvršenje doneseno je rješenje 13. juna 2016. godine kojim je usvojen prijedlog Ukio banke da je dalje zastupa u izvršnom postupku firma „Pavgord“ iz Foče.

Na navedeno rješenje žalila se kompanija „Alumina“ pa je, odlučujući o žalbi, Okružni sud u Bijeljini donio rješenje 11. februara ove godine, kojim je potvrđeno rješenje suda u Zvorniku od 13. juna 2016. godine.

Rješenje Osnovnog suda Zvornik od 13. juna 2016. godine doneseno je u skladu sa Zakonom o izvršnom postupku Republike Srpske.

Na osnovu navedenog rješenja, Osnovni sud u Zvorniku je 12. aprila ove godine donio rješenje o blokadi računa kompanije „Alumina“, kojom se nalaže da se novčana sredstva na računima „Alumine“ prenose u korist „Pavgord“ iz Foče, navodi se u saopštenju.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se