23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Na portalu prijetnje smrću Snežani Stojanović

BANJALUKA – Član Predsjedništva PDP-a Snežana Stojanović prijavila je policiji prijetnje smrću koje je dobila u komentarima na lokalnom bratunačkom portalu „Despotovina“ /www.despotovina.info/.

„Ovo nije prvi put da je predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Bratunac Snežana Stojanović, osvjedočeni časni predstavnik naše političke partije i ugledan ljekar sa izuzetnim rezultatima u bratunačkoj regiji, izložena prijetnjama samo zato što je hrabar politički neistomišljenik vladajućoj koaliciji. Napominjemo da nije riječ o proizvoljnim tumačenjima u našoj partiji, već o podacima koje smo dobili na osnovu prijave policiji“, saopšteno je iz PDP-a.

Stojanovićeva je podnijela krivičnu prijavu protiv ovog portala, koji nije cenzurisao govor mržnje, kao i protiv NN lica, autora komentara.

„Ono što je još strašnije jeste da je prijetnja napisana tako da ukazuje na navodnu nacionalnu netrpeljivost, čime se dodatno potpiruje uzavrela i vrlo osjetljiva politička situacija u Republici Srpskoj i BiH“, smatraju u PDP-u.

Oni tvrde da je Stojanovićeva, koja je izložena političkoj hajci, stalnim pritiscima i šikaniranju na radnom mjestu, potresena i uznemirena zbog posljednjeg razvoja događaja, a od policije i tužilaštva traži da počinioci budu krivično gonjeni, kao i da slučaj što prije bude razriješen.

U PDP-u navode da je Snežana Stojanović 28. februara na sjednici Skupštine opštine Bratunac, mimo zakona i procedura, smijenjena sa mjesta direktora Doma zdravlja Bratunac koji je jedan od rijetkih sa pozitivnim poslovanjem u Republici Srpskoj, i to u njenom mandatu.

„Poslije toga, 6. marta, komisija koju je nelegalno i samoinicijativno, na osnovu prethodnog koalicionog dogovora DNS-a i SDA, imenovao predsjednik Skupštine opštine, ušla je u Dom zdravlja i napravila nezakonitu primopredaju dužnosti, službenog pečata i dokumentacije. Zbog toga je Stojanovićeva podnijela krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine opštine Bratunac“, saopšteno je iz PDP-a.

PDP poziva policiju i pravosuđe da primjereno kazne počinioce ovog i svih sličnih djela, kako bi se u budućnosti spriječilo da prijetnje, pritisci i ucjene nastave da budu dio političke svakodnevice, te garantovala bezbjednost svih građana i pravo na slobodno izražavanje mišljenja.

Oni pozivaju institucije, kao i udruženja koja se bave sprečavanjem govora mržnje, ali i zaštitom prava žena i promocijom rodne ravnopravnosti, da osude ove prijetnje.

PDP će uraditi sve da zaštiti Stojanovićevu, kao i svoje funkcionere i članove koji časno obavljaju posao, ali prvenstveno sve građane koji su, zbog poštenog rada, postali meta neistomišljenika.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se