12 C
Zvornik
19. април 2024.

Mali Zvorničani šarali jaja

ZVORNIK – Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, Narodna biblioteka Zvornik organizovala je danas na platou „Kasina“ tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Vaskršnje čarolije“ na kojoj su se mali Zvorničani takmičili u ukrašavanju  jaja.

Direkor ove ustanove Nega Stjepanović rekla je da je za učesnike manifestacije pripremljeno 200 jaja.

– Naši najmlađi sugrađani, oni predškolskog uzrasta i nešto malo stariji, uz podršku polaznika Slikarske radionice „Paleta“, crtaju i boje vaskršnje motive i motive proljeća i šaraju već ofarbana vaskršnja jaja. Za učesnike koji osvoje prvo, drugo i treće mjesto pripemili smo prigodne poklone i besplatnu člansku kartu koja će im važiti do sljedećih „Vaskršnjih čarolija“ – rekla je Stjepanovićeva.

Ona je istakla da će po tradiciji Narodna biblioteka Zvornik sva šarena jaja pokloniti Dječijem odjeljenju zvorničke Bolnice uz želje da se mali pacijenti što brže oporave i da sve naredne praznike dočekaju u krugu svojih porodica.

Prve „Vaskršnje čarolije“ održane su 2012. godine kada ih je Narodna biblioteka uvrstila u kalendar svojih redovnih aktivnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se