20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: SNSD neće prisustvovati sjednici o akcizama 5. aprila

BANJALUKA – Predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da poslanici te stranke neće 5. aprila prisustvovati sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH na kojoj bi trebalo da se razmatraju izmjene Zakona o akcizama.

Sjednicama, dodao je, SNSD ne prisustvuje iz ranije poznatih razloga.

Istovremeno, optužio je Savez za promjene da izbjegava da realizuje obaveze na koje su pristali u Zajedničkoj izjavi lidera.

-To izbjegavaju iz nekih kalkulantskih razloga – kazao je ističući da želi da vide odgovornost onih koji su preuzeli obaveze.

Zna, dodao je, i da SDS o ovom pitanju „ima i ozbiljne razgovore sa strancima“, kojima su naveli da bi oni glasali za akcize kada bi to uradio i SNSD.

Dodik tvrdi da za razliku od SDS-a njegova stranka ne mora nikome da daje nikakva obećanja, ali ako je, ponavlja, potrebno, mogu da razgovaraju sa SDS-om, koji može da inicira te razgovore, umjesto njega.

Lider SNSD-a je u izjavi novinarima u Banjaluci ponovio da je RS ispunila sve svoje obaveze iz Pisma namjera za aranžaman s MMF-om , a da  to nije uradila Federacija BiH, te da najveći problem predstavlja zajednički nivo.

FENA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se