23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Predavanja za najmlađe o ponašanju u saobraćaju

Povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, u sklopu „Dana otvorenih vrata“,   policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik danas su posjetili  Dječiji  vrtić „Naša radost“, gdje su najmlađim sugrađanima održali edukativno predavanje na temu pravilnog ponašanja djece u saobraćaju.

Policijski službenici su im objasnili kako se moraju ponašati na ulici, da trebaju da prelaze ulicu samo na obilježenim mjestima, šta znače boje na semaforima i da uvjek mogu da traže pomoć od policajaca.

Portparol CJB Zvornik Miljan Bobar rekao je da im  je cilj  da se kroz druženje sa najmlađim sugrađanima,  na njima prihvatljiv način, objasni značaj pravilnog ponašanja u saobraćaju.

Direktor vrtića Vukomir Stanković je istakao je da je od velikog značaja da djeca što ranije usvoje pravila ponašanja u saobraćaju, pa su tako u današnjem druženju pored dvije najstarije grupe, učestvovali i mališani iz dvije srednje grupe. On je izrazio nadu da će djeca usvojiti ono što im je danas predočeno.

Stanković je najavio da će mališani dječijeg vrtića 30. marta posjetiti zvornički CJB, gdje će se upoznati sa opremom policajaca, što uvjek predstavlja za njih veliki događaj.

Policijski službenici danas će u Osnovnj školi „Sveti Sava“ održati predavanja učenicima viših razreda osnovne škole na temu opasnosti različitih oblika toksikomanije (droga, alkohol i cigarete).

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se