18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zenica zavijena u crno: Hladna rijeka progutala mladiće

BUSOVAČA – Tijela Zeničana Huseina Delića (24) i Almena Begovića (19) pronađena su u audiju u rijeci Lašvi u Kaoniku, kod Busovače, a traga se za tijelom njihovog druga Amara Kozlića (21), čiji je nestanak takođe prijavljen i strahuje se da je bio u vozilu sa dvojicom nastradalih kolega.Nakon što su u vozilu, koje je pronađeno na lokalitetu lašvanske petlje, uočena dva tijela, prevezena su u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje će, vjeruje se, biti obavljena obdukcija, kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Policijske ekipe tragale su za trećim mladićem čamcima, dok je istovremeno pretraživana obala, ali on još uvijek nije.

S obzirom na to da je voda hladna i mutna, ronioci su imali velike probleme.

Prema riječima Adnana Baltića, ujaka Amara Kozlića, taj mladić je upravljao automobilom.

„Javio se roditeljima da kreću kući i da se ne brinu. U neka doba su vidjeli da niko ne dolazi kući, zvali su ga, ali je telefon bio ugašen. Obavijestili su roditelje drugih momaka i saznali su da nisu ni oni stigli kući. Policija je rekla da mora proći 24 sata i, eto, ronioci i Specijalna policija su bili aktivni po pitanju pronalaska i našli su ih. Oca sam zvao već i zna da njegov sin još nije nađen“, rekao je Baltić.

Iz MUP-a ZDK je saopšteno da je odmah nakon prijave porodica o nestanku mladića policija započela intenzivnu potragu i uspjela pronaći mjesto gdje je automobil završio u vodi.

„Odmah nakon prijave o nestanku mladića formiran je operativni štab, koji je bio zadužen za koordiniranje svim aktivnostima koje se poduzimane tokom protekle noći i koje su nastavljene u ponedjeljak radi pronalaska nestalih mladića“, rekla je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

Nešto ranije su policajci pronašli automobil za koji se pretpostavljalo da je Amar Kozlić vozio u noći kada je nestao zajedno sa svojim drugovima, ali se ispostavilo da ipak nije u pitanju to vozilo.

Mladići su nestali u subotu poslije ponoći i to nakon što se Amar čuo sa svojim ocem. Prethodno su se oglasili i na Facebooku, ali je to zadnji trag koji su ostavili za sobom.

Navodno su do ponoći bili u diskoteci „Label“ u Vitezu, a nakon što su izašli iz lokala ugašeni su im mobilni telefoni.

„Sva tri mobitela su od ponoći ugašena“, rekao je ranije otac jednog od trojice mladića.

Vahida Delić, majka Delića, ispričala je da su, odmah po nestanku mladića, provjerili sve bolnice i raspitivali se da li je bilo saobraćajnih nesreća, ali da ništa nisu uspjeli saznati, pišu Nezavisne novine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se