18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Zenica: Potraga za trojicom mladića, policija moli za pomoć

ZENICA – Nakon nestanka trojice mladih Zeničana, naređeno je formiranje Operativnog štaba pri Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) ZDK, kao i neprekidno vršenje provjera, kako u ZDK, tako i sa ostalim ministarstvima unutrašnjih poslova u FBiH i cijeloj BiH.Ovu informaciju potvrdio je za Zenicablog policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut, koji je i naložio navedene mjere.

„Molimo građane da nam pomognu, da prijave svaku informaciju kojom raspolažu, a svaka informacija biće detaljno provjerena. Biće nam korisne informacije o kretanju mladića, ali i da li je neko vidio vozilo. Molimo da svaku informaciju proslijede najbližoj policijskoj stanici na 122“, rekao je Šut.

Zbog velikoj broja postova na društvenim mrežama nije moguće pratiti da li se takve informacije pojave negdje u komentarima, te iz policije mole da se korisne informacije proslijede direktno na brojeve policijskih stanica.

Husein Delić, Almen Begović i Amar Kozlić (21) iz Zenice izašli u subotu u diskoteku „Label“ u Vitezu, a posljednji put na Facebooku su se oglasili u 21.20 sati. Amar se sa ocem čuo u subotu naveče oko ponoći, a nakon toga im se gubi svaki trag.

Amar je upravljao vozilom Audi registarskih tablica E42-K948.

Društvene mreže prepune su komentara u kojima građani iz cijele države ali i regije izražavaju nadu da će se sve dobro završiti i da su mladići živi i zdravi.

Takođe, više osoba tvrdi da su nestale Zeničane vidjeli na različitim mjestima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se