9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Zaštitar ubijen nožem, gosta motre specijalci

ŽIVINICE – Halil Avdibašić, zaštitar u restoranu „Sunce“, koji se nalazi između opština Živinice i Banovići, nasmrt je izboden nožem, a da ga je ubio osumnjičen je gost ovog lokala, dvadesetšestogodišnji Almin Alić iz Banovića, javljaju Nezavisne novine.Alića sumnjiče da je nožem prvo usmrtio Avdibašića, te da je nakon toga nanio teže povrede Avdibašićevom bratu.

Povrijeđen je i Alić, te je prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla na liječenje, gdje se nalazi pod prismotrom Specijalne jedinice kantonalnog MUP-a. Osumnjičen je po četiri tačke.

„Osumnjičeni za ovo ubistvo je Almin Alić iz Banovića. On je smješten na UKC, a i sam je zadobio povrede. Nakon toga će biti lišen slobode. Osim krivičnog djela ubistva, on je osumnjičen i za nanošenje težih tjelesnih povreda jer je povrijedio i drugog zaštitara, zatim oštećenje tuđe stvari jer je oštetio auto osobe koju je ubio, a nakon toga je napao policajca“, rekao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Motivi napada, barem zvanično, nisu saopšteni, a više pojedinosti će se znati nakon završetka istrage.

Nezvanično, a po pisanju federalnih medija, ubistvu je prethodila tuča do koje je došlo deset minuta nakon ponoći, u noći između utorka i srijede.  Mladić iz Banovića je navodno bio gost u restoranu u kojem je ubijeni radio kao zaštitar.

U jednom trenutku, kako se navodi, dvadesetšestogodišnjak se posvađao sa drugim gostima, a Halil Avdibašić je nastojao da smiri svađu. Međutim, po pisanju federalnih medija, osumnjičeni je nasrnuo na zaštitara i pritom je koristio omamljujuće sredstvo kako bi ga onesposobio.

U tom metežu, kako se navodi, posegnuo je za nožem, te je zaštitara nekoliko puta ubo u grudni koš, a kada je to pokušao spriječiti Avdibašićev brat, on je uboden u ruke.

Osumnjičeni je potom navodno pobjegao iz lokala, te je nedugo nakon toga pronađen, a tada je napao i policajce. U međuvremenu, teško izbodeni zaštitar je preminuo u vozilu Hitne pomoći.

„Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Živinice i kantonalni tužilac. Naložena je obdukcija tijela preminulog, kao i vještačenje noža kojim je ubistvo počinjeno“, rekli su iz nadležnog tužilaštva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se