9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Za obećanja o zaposlenju u Austriji Ilić uzeo 10.000 KM

BANJALUKA – Slobodan Ilić (53) iz Bijeljine osumnjičen je da je od više osoba iz Banjaluke i Mrkonjić Grada uzeo 10.000 KM kako bi ih zaposlio u Austriji nakon čega nije ispunio obećanje niti im je vratio uzeti novac, javlja Glas Srspke.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, potvrdili su da se policiji obratilo nekoliko osoba koje su prijavile S. I. da su mu elektronskom poštom uplaćivali novac jer im je obećao da će ih zaposliti u Austriji.

– Prema prijavi osumnjičeni nije ispunio obećanje niti je vratio novac čime je počinio krivično djelo prevara – kazali su u banjalučkoj policiji.

Dodali su da je S. I. time sebi nezakonito pribavio imovinsku korist u iznosu od 10.000 maraka.

– Policija je o svemu obavijestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci koji je naredio da se  sprovede istraga ovog slučaja – rekli su u CJB Banjaluka.

Ilića smo juče kontaktirali telefonom ali on nije želio da komentariše ovaj slučaj nego je samo uputio psovke i prekinuo vezu.

Osumnjičeni je u žižu javnosti dospio po sličnoj situaciji još 2013. godine. Ilića su putem medija optužila dva lica iz Doboja da im je za sređivanje radnih dozvola u Austriji uzeo 2.000 evra. Niti su kada dobili posao niti im je novac vraćen.

Ilić je bio vlasnik preduzeća „Bobis Gebäude & Reinigungssystem“ u Austriji koje je zatvoreno 2005. godine a novac je od Dobojlija uzeo pozivajući se na tu firmu. Prema riječima oštećenih on je pojedinim građanima Srpske uzimao od 1.500 do 4.500 evra za posao u Austriji koji nikada nisu dobili.

Ilić je tada za ove optužbe rekao da su laž i da pomenutim osobama nije uzeo novac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se