14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Vozači oprez: Kolovozi mokri i klizavi

BANJALUKA – Kiša koja je tokom noći padala na području Mrkonjić Grada prouzrokovala je mokre i klizave kolovoze, kao i na putevima u romanijskoj regiji, gdje pada i jutros, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, vidljivost je smanjena mjestimično na 40 metara.

Zbog izgradnje vijadukta na magistralnom putu M-16, dionica Nova Topola-Klašnice /lokalitet Mahovljanske petlje/, od 23.00 do 5.00 časova saobraćaj će biti obustavljan u trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta.

Izmijenjen je režim saobraćanja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta na magistralni put, a koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka, vozila zbog aktiviranog klizišta saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja, a predviđeno je da radovi traju do 26. juna.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5, na dionici Rogatica-Ustiprača, u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja, u trajanju od 5 do 15 minuta.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-Šćepan Polje /granica sa Crnom Gorom/, zabranjen je prolazak vozila koja su teža od 16 tona.

Vozila u Federaciji BiH saobraćaju po pretežno mokrom kolovozu, a na jugu po suvom.

Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na putnim pravcima Olovo-Srednje, Blažuj-Konjic, Jablanica-Mostar, kao i na putevima na području Glamoča, Kupresa i Tomislavgrada.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se