12 C
Zvornik
19. април 2024.

Uskoro reprezentacija OFS Zvornik

Ideja sportskog novinara Milana Đorđića

ZVORNIK – Uskoro bi trebalo da se formira reprezentacija Opštinskog fudbalskog saveza Zvornik. Na ideju je došao Milan Đorđić iz Donjeg Šepka, sportski novinar i veliki entuzijasta.

– Na području Opštinskog fudbalskog saveza Zvornik, trenutno egizstira 13 klubova koji se takmiče u različitim rangovima. Cilj je da najbolji igrači iz Treće i Četvrte lige nastupe zajedno u jednoj selekciji, od čega bi najviše koristi imali ekipe Drine i Napretka koje se takmiče u Prvoj od odnosno Drugoj ligi republike Srpske. Oni bi mogli da na djelu vide kakvim kvalitetom se raspolaže na novou Opštinskog saveza, i na koje igrače bi mogli da registruju u svojim klubovima, rekao na je Đorđić.

On je najvio da bi se najprije formirala seniorska reprezetcaija, a kasnije i mlađe selekcije.

– Naišao sam na veliku podršku klubova i imamo nekoliko ponuda od ekipa da prvo gostujemo na njihovim terenima. Slijedi nam imenovanje trenera reprezentacije i formmarnje spiska igrača. U planu je da tokom godine pokrenemo i niz drugih akcija kako bi mladi fudbaleri mogli od iskusnih fudbalskih stručaka, čuti savjete kako da unaprijede svoju igru kako bi brže napredovali u karijeri, dodao je Đorđić.

On je najvio da će se obratiti lokalnoj upravi i privrednicima u Zvorniku, kako bi obezbjedio sredstva za nabavku sportske opreme za sve uzrasne kategoroje koje će se formirati tokom godine.

– Pored klubova sa teritorije grada Zvornik, uputićemo poziv i novoosnovanom klubu „Borac“ iz Osmaka, da se i njegovi fudbaleri priključe ovoj selekciji u cilju popularizacije fudbala i u ovoj opštini, kaže Đorđić

U svakom slučaju zahvaljujući ideji ovog sportskog entuzijaste, očekuju se zanimljiva fudbalska dešavanja u gradu Zvorniku tokom ove godine.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se