2 C
Zvornik
20. април 2024.

Uhapšen piroman: Kao maloljetnik ubio djevojku, danas pali kuće po Brčkom

BRČKO – Dvadesetsedmogodišnji Miroslav Tomić iz Brčkog, koji je još kao maloljetnik odgovarao za ubistvo Mare Mrkonjić (29) u zaseoku Mrkonjici kod Brčkog, uhapšen je zbog sumnje da je zapalio dvije kuće u Dubravama kod Brčkog, piše Faktor.

Brčanska policija uspjela je vrlo brzo identifikovati piromana, koji je zapalio porodične kuće Marije Tomić i Marka Mendeša, koji rade u Austriji i Švicarskoj i ne borave u njima. Kako saznajemo, Miroslav je, inače, bratić oštećene Marije i komšija Mendeša.

Prema nezvaničnim informacijama, on je nakon hapšenja policiji priznao paljevinu, ali nije kazao i zbog čega je to uradio. Tomić, je navodno, osoba se psihičkim problemima, pa nije isključeno da je zbog toga zapalio kuće.

„Utvrđeno je da su oba požara izazvana namjerno, a na osnovu dokaza, policija je došla do saznanja da je požare podmetnuo M. T. iz Brčkog. On je ubrzo pronađen i uhapšen“, kazao je Halid Emkić, portparol Policije Brčko distrikta.

Brčanski vatrogasci su u noći sa subote na nedjelju imali pune ruke posla. Prvi požar prijavljen je Vatrogasnoj jedinici Brčko distrikta BiH u 2.45 sati kada im je rečeno da gori kuća u mjestu Dubrave. Vatrogasci su odmah izašli na teren i ugasili požar, a policija je pronašla tragove podmetanja požara.

Nepuna dva sata kasnije policiji je prijavljen još jedan požar u istom mjestu, koje se nalazi pored putne komunikacije Brčko- Cerik, a požar su ugasili vatrogasci iz Brčkog.

Tomić je u ljeto 2007. godine sa dva hica iz pištolja ubio Maru Mrkonjić, a potom njeno tijelo odvukao u kukuruzište. Krv je na putu tada primijetio slučajni prolaznik pa je žrtva nađena. Tomić je prije nego što je otkriven posmatrao policijski uviđaj na mjestu zločina. U to doba imao je samo 17 godina, pa se proces protiv njega vodio po zakonu o maloljetnicima i bio zatvoren za javnost.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se