4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Svečana akademija Doma omladine i Pozorišta mladih Zvornik

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine održana je sinoć Svečana akademija ove ustanove i „Pozorišta mladih Zvornik“ na kojoj su dodjeljene nagrade, pohvale i zahvalnice članovima, pojedincima i kolektivima za doprinos u razvoju ovog pozorišta u prethodnoj godini.

Đorđe Deurić, direktor Doma, rekao je da je akademija prilika da se, pored ovakvog vida izražavanja zahvalnosti prijateljima, saradnicima i članovima, sumira i rad u prethodnoj godini.

– Iza nas je uspješna pozorišna sezona, raznovrsan repertoar i mnogo odigranih predstava, iza nas je mnogo uspješnih partnerstava, a ispred nas plan, nove sezone, projekti i uspješne priče koje pišemo zajedno sa vama, upravo je i razlog vašeg prisustva večeras, jer ste dio porodice. Zato, nakon emitovanja kratkog filma o Pozorištu, veći dio akademije bio je posvećen našim prijateljima i saradnicima koji su uz nas – rekao je Deurić.

Saša Ikanović reditelj i glumac u Pozorištu mladih rekao je da je najvažnija predstava koju su uradili u protekloj sezoni „Kula“ koja je urađena u sklopu „Zvorničkog ljeta“ i ujedno je bila najskuplja predstava koju je produciralo Pozorište mladih. Takođe su pripremili „Ožalošćenu porodicu“ što je ujedno i jedna od njihovih najigranijih komedija, a imali su i oko 25 izvođenja dječijih predstava.

– Ono što mi stvaramo u pozorišti nije samo puka umjetnost, nije neki dašak nadahnuća, sve ono što mi ovdje stvaramo dio je velikog procesa, planiranja i učenja. Mi smo nesavršeni, potrebni ste nam vi, potrebni su nam slikari, novinari, fotografi, ugostitelji, biznismeni, svi ti ljudi zajedno čine pozorište – istakao je Ikanović obraćajući se zvanicama. On je poručio i da je „Zvornik je mali grad, ali da je ono što su oni stvorili u veliko“.

Na Svečanoj akademiji uručene su tri nagrade i to i za najbolju žensku ulogu u sezoni Branki Dukić, za najbolju sporednu mušku ulogu Igoru Glavašu i za improvizaciju sezone Dragomiru Saviću. Uručena su Priznanja za rad za sedam članova Pozorišta, te Pohvale za rad za osam članova.

Za podršku rada Pozorišta i afirmaciju kulturne scene grada Zahvalnica je dodijeljena gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću. Zahvalnice su dodijeljene i partnerima od značaja i to Gradskoj upravi Zvornik, Studiu „Pidžon“ i Prvom zvorničkom pjevačkom društvu „Izvornik“. Zahvalnice za doprinos radu i razvoju Pozorišta uručene su i drugim pojedincima i organizacijama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se