4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

„Slabići“ na meti ljutih „heterobijelaca“

OTAVA – Kanadski i američki desničari koriste sve učestaliji slogan „kak“ /cuck/, koji upotrebljavaju na društveniom mrežama, a odnosi se na bjelkinje koje imaju vezu sa crnim muškarcima, ali i na političare kojima zamjeraju da su slabići.

Desničari vjeruju da muškarce-bijelce „kastriraju“ liberali, feministi i „politička korektnost“.

U Kanadi, takozvani, „emotivni feminizam“ premijera DŽastina Trudoa predstavlja uvredu za krajnju desnicu.

Desničari mu se rugaju zbog njegovih nekadašnjih „dugih uvojaka“, jer je bio učitelj glume, zamjeraju mu da „previše plače“ i zbog toga što insistira na tome da se polovina njegove Vlade sastoji od žena, napominju kanadski mediji.

Izraz „kak“ prešao je kanadsko-američku granicu, zahvaljujući „tvitu“ Nika Kovalisa, političkoga stratega koji je upotrebljavao „kontroverzna pitanja“ kako bi „raskomadao“ biračko tijelo u SAD, navode politički analitilari.

Taj izraz postao je popularan, a oni koji ga koriste tvrde da je to samo skraćenica riječi koja se odnosi na čovjeka kome je žena nevjerna /rogonja/.

Međutim, liberalni krugovi upozoravaju da je taj izraz ipak politički i sociološki mnogo uvredljiviji.

Uspon desnice uzrokovan je frustarcijama nezadovoljne bjelačke „heteropolulacije“ u SAD i Kanadi, koji se osjeća „kastrirano“ zbog građanskih prava, rasta ženskih prava i homoseksualnih brakova, ocjenjuju sociolozi.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se