13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Saznajte koja dijeta je najbolja za vaš horoskopski znak: Za Blizance je trening najbolja užina, Rak da prestane da traži utjehu u hrani

Mnogi od nas svakodnevno su skloni pročitati svoj horoskop u novinama ili na internetu, otkriti što im astrolozi na polju ljubavi, posla ili zdravlja predviđaju za sljedeći tjedan, mjesec ili godinu, ili pak pokušavaju dokučiti što im je u zvijezdama zapisano za cijeli život.

Gillian Knowles, astrologinja za Healthista.com, objašnjava i kako nas zvijezde mogu voditi na putu stjecanja vitkije linije, te daje savjete o dijeti prema horoskopskim znakovima, piše Slobodna Dalmacija.

OVAN: Natjecanje kao motivacija

Za ovnove kaže kako su skloni početi novi režim prehrane bez previše planiranja, očekuju brze rezultate i mogu izgubiti zanimanje ako efekti dijete nisu vidljivi u kratkom roku. Dobra ideja za njih je da se s nekim natječu jer će ih želja za pobjedom natjerati da daju najbolje od sebe.

Savjet ovnovima je da se fokusiraju na proteine umjesto na ugljikohidrate.

BIK: Gladovanje ga čini jadnim

Bikovi vole jesti, pa se zbog stroge dijete mogu osjećati uskraćeno i jadno. Zbog toga bi trebali držati dijetu punu ukusne, ali zdrave hrane kreativno angažirane na tanjuru kako bi izgledala što bolje kad započinju obrok.

Pripadnici ovog znaka trebaju se podsjećati kako im zdrava prehrana može pružiti jednako puno zadovoljstva kao i ona bogata kalorijama, naročito ako imaju vremena i prostora da sami uzgoje salate i drugo povrće, začine… Jednom kad se upuste u dijetu, žilavost i ustrajnost bikova će doći do punog izražaja i neće lako odustati.

Savjet za njih je da izbjegavaju šećer i pretjerano tešku hranu.

BLIZANCI: Lako sagorijevaju kalorije

Blizanci, kako to njihov znak i sugerira, vole raditi najmanje dvije stvari odjednom, pa je za njih idealna kombinacija dijete i nekog programa vježbanja. S obzirom na to da su općenito aktivni i stalno u pokretu, blizanci prilično brzo i jednostavno mogu sagoriti kalorije, a glavni izazov je kako ostati posvećen jednoj dijeti umjesto prebacivanja i iskušavanja nečeg drugog nakon samo nekoliko dana.

Blizanci bi trebali dati sebi dovoljno vremena da sjednu i pojedu uravnotežen obrok umjesto da nešto pojedu s nogu jer su u žurbi, a skloni su i tome da o novom načinu prehrane više pričaju nego što ga stvarno prakticiraju.

Savjet za blizance je – izbjegavajte brzu hranu.

RAK: U hrani traži utjehu

Nitko nije skloniji u hrani tražiti utjehu od horoskopskih rakova koji često posežu za hranom kako bi izišli nakraj s bolnim emocijama, zbog toga je odnos prema dijeti vrlo važan. Trebali bi planirati zdraviji režim prehrane kao način na koji će voljeti i njegovati sebe, a ne način uskraćivanja.

Savjet: Može postojati iskušenje da imaju tajno malo skladište nedijetalnih poslastica u koje će zaroniti, ali bi se trebali oduprijeti takvom iskušenju i izbjegavati nezdravu hranu kakvu su jeli u djetinjstvu.

LAV: Lako mu je ustrajati

Za lavove je vrlo važno da su zadovoljni sami sobom zbog čega je dijetu najbolje promatrati kao način da to postignu. Spontanost i samopouzdanje omogućuje im da prihvate nove zdrave planove prehrane puni ideja i entuzijazma, a snaga karaktera pomaže im da ustraju.

Budući da žude za priznanjem i odobravanjem, trebali bi ignorirati svakoga tko bi ismijavao njihove pokušaje ili kritizirao suzdržavanje.

Savjet lavovima je da bogate umake zamijene laganim marinadama.

DJEVICA: Nije za brze dijete

Djevice su praktične i metodične, dobre su u pravljenju lista, za njih je prehrana uvijek vrlo važna, a ako se upuštaju u poseban režim, neće im biti problem voditi dnevnik prehrane, planirati sve što će jesti prema hranjivim vrijednostima i zdravstvenim dobrobitima.

Za njih nisu brze dijete, a problem može predstavljati sklonost perfekcionizmu, pa ne bi trebali biti strogi prema sebi ako se koji put “poskliznu”.

Savjet za djevice je da nastoje konzumirati organsku hranu kako bi izbjegli alergije.

VAGA: Birati hranu bogatu kalijem

Uz toliko puno dijeta na raspolaganju, vagama će biti teško odlučiti se za jednu, a kada se i odluče, mogu doći u iskušenje da se ipak prebace na neku drugu. Motivacije da prate prehrambene navike kako bi postigli hranjivu ravnotežu vagama ne manjka, naročito ako će ih rezultat učiniti fizički još privlačnijima.Vage bi trebale držati dijetu s najboljom prijateljicom kako bi mogle dijeliti iskustva.

Savjet – birajte hranu bogatu kalijem poput banana, lisnatog povrća, ribe i jogurta.

ŠKORPION: Ne smeta mu strogi režim

Škorpioni imaju snažniju volju od bilo kojeg drugog znaka, stoga, kad se odluče na dijetu, gotovo sasvim sigurno će se i pridržavati odabranog načina prehrane kontrolirajući svoje nagone, a neće im biti problem podvrgnuti se strogoj dijeti ako ih na kraju puta čeka preobrazba kakvu žele.

Škorpioni neće odati što poduzimaju, samo će se zagonetno smješkati dok budu slušali komplimente kako dobro izgledaju, uživajući u svojoj tajni.

Savjet – unesite što više sirove hrane u svoju prehranu.

STRIJELAC: Želi brze rezultate

Strijelac voli postavljati ciljeve i uživa u izazovima, ali može izgubiti volju ako rezultati nisu brzo vidljivi. Rijetko nešto obavljaju polovično i bacit će se u novu dijetu s oduševljenjem i optimizmom, ali suzdržavanje im može biti teško je su skloni pretjerivanju. Trebaju biti realni o mogućim postignućima na tjednoj osnovi i uključiti vježbanje i zabavu u dijetu.

Savjet – vrhnje, sol i šećer imaju zdravije zamjene.

JARAC: Ne traži lagani uspjeh

Postojano napredovanje prema postavljenom cilju najbolje funkcionira kad su jarci u pitanju. Oni neće tražiti lagani uspjeh preko noći. Što je dijeta teža, zadovoljniji će biti kad ostvare cilj, nije im problem izdržati sva odricanja ako je kraj na vidiku. Ne bi trebali biti prestrogi prema sebi, zdrava prehrana može biti užitak, a dijeta ne mora biti test izdržljivosti.

Savjet – kalcij je naročito važan za jarce.

VODENJAK: Moraju znati kad treba stati

Vodenjake privlače neuobičajeni načini obavljanja stvari, oni su inovativni i originalni, stoga je za njih idealno da odaberu neki plan prehrane i individualiziraju ga. Ako im postane dosadno ili izgube zanimanje, odustat će od dijete bez puno razmišljanja, ali ako je počnu prihvaćati kao način života, priljepit će se za nju poput ljepila, odolijevajući sugestijama da idu predaleko.

Savjet: Ključ je umjerenost, znati kad treba stati, savjetuje im se i da alkohol zamijene pivom od đumbira.

RIBE: Teško im je ustrajati

Ribe sanjaju o savršenstvu, ali pronaći pravu dijetu nije lako, a još im je teže ustrajati u njoj, ponekad im se čini nemoguće ostati unutar granica onoga što smiju jesti. Kombiniranje dijete s plesom, jogom ili meditacijom može biti dobro rješenje.

Savjet ribama je da osiguraju dovoljan unos tekućine jer ponekad jedu kad su zapravo žedni.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se