18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Savez za promjene: Ivanić opet kandidat za Predsjedništvo BiH

BANJALUKA – Savez za promjene (SzP) ponovo će ići sa zajedničkim kandidatima na narednim parlamentarnim izborima, a kada je riječ o Predsjedništvu BiH, to će ponovo biti Mladen Ivanić.Ovu informaciju „Nezavisnim“ je juče potvrdio izvor blizak PDP-u, koji kaže da je ovo najbolji odgovor na glasine koje su se pojavile „o navodnom početku raspada SzP-a zbog svađe Ivanića sa šefom SDS-a Vukotom Govedaricom“.

„Notorne su gluposti da PDP šuruje sa SNSD-om, jer to nije moguće dok je ova garnitura SNSD-a na čelu zbog potpuno suprotnih pogleda na borbu protiv kriminala i korupcije“, rekao je ovaj izvor.

On ističe da je „ono što rade pojedinci iz SDS-a pokušaj pozicioniranja“ pred naredne, po mnogima ključne izbore od rata naovamo.

„Svi su svjesni da će Savez ponovo ići sa zajedničkim kandidatima. Ivanić je već izvjestan izbor za Predsjedništvo BiH, SDS treba dati svog kandidata za predsjednika RS“, rekao je naš sagovornik.

Jučer smo pokušali da dobijemo i stav nekoga od zvaničnika SDS-a, ali oni nisu odgovarali na naše pozive.

Branislav Borenović, lider PDP-a, rekao je kako „apsolutno nema osjećaj da postoje problemi na relaciji PDP – SDS“.

„Mi imamo vrlo korektne odnose i otvoreno razgovaramo o svemu“, rekao je Borenović, dodajući da će na političkoj sceni u RS biti određenih kretanja.

Na pitanje da li je istina da PDP i NDP Dragana Čavića izvjesno idu ka ujedinjenju, odgovorio je da o tome još nije bilo zvaničnih razgovora.

„Neminovnost je da se mora ukrupniti politička scena i u RS, a i u cijeloj BiH. Postoji interes mnogo stranaka za saradnju sa PDP-om“, istakao je Borenović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se