18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Pripremio pušku pa zvao na piće

SANSKI MOST – Muhamed Kadirić (37) iz Vrhpolja kod Sanskog Mosta, osumnjičen da je hicima iz automatske puške ubio trojicu komšija Safeta Kadirića, Elkaza Razića i Emira Bajrića u Vrhpolju kod Sanskog Mosta, najvjerovatnije je planirao zločin, jer prije nego što je pozvao komšije na piće pripremio je oružje, piše Glas Srpske.

Prema pričama mještana Vrhpolja, ubica je u petak prvo sreo Bajrića dok je prevozio đubre na traktoru i pozvao ga da svrati kod njega na čašicu. Kada je nesrećni čovjek stigao u brvnaru, koja se nalazi u blizini Kadirićeve porodične kuće, telefonom je pozvao komšiju Elkaza Razića da svrati na druženje, a ubrzo je pristigao i Safet Kadirić. On je navodno toga dana kod sebe pozivao još nekoliko komšija koje, na sreću, nisu došle.

Društvo je jedno vrijeme sjedilo i pilo dok Kadirić, iz još neutvrđenih razloga, nije uzeo pušku u ruke i sasuo čitav okvir od 30 metaka u komšije.

Kako je rekao jedan od očevidaca masakra, Razić je ubijen na krevetu, Safet na podu, dok je Bajrić najvjerovatnije pokušao pobjeći pa su ga hici stigli na izlaznim vratima.

– Kadirić je nakon krvavog pira krenuo niz ulicu, a kada je stigao do obližnjeg automehaničara rekao mu je da pozove policiju jer je ubio tri čovjeka – kazao je očevidac koji nije želio da mu objavimo ime. Dodao je da je potom otišao do obližnje kafane gdje ga je policija pronašla i uhapsila.

Kadirić je nakon saslušanja u dalje postupanje predat tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Komšije Kadirića ovih dana prepričavale su da je on bolovao od posttraumatskog stresnog sindroma od rata, a da je zbog toga posljednjih dana utjehu našao u alkoholu.

– Prije desetak dana posvađao se sa roditeljima i iz kuće je prešao da živi u brvnaru na njihovom imanju. Svi u selu su znali da je uvijek bio naoružan – kazao je jedan od komšija.

Kadirić, Razić i Bajrić sahranjeni su juče.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se