8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Poznati pjevači koji su postali očevi u poznim godinama

Postati otac u kasnim decenijama života danas je pravi trend u svijetu. Na ovakav korak najčešće se odlučuju uspješni i poznati muškarci, prije svih glumci i muzičari. I dok pripadnicama nježnijeg pola priroda ne pruža tu mogućnost da postanu mame u nekim starijim godinama (mada ima izuzetaka), muškarcima je mnogo lakše da postanu roditelji, bez obzira koliko im je godina. Oni uvijek mogu odabrati mlađu partnerku koja će biti u stanju da im rađa djecu, pa nerijetko dobijaju potomstvo u šestoj, sedmoj ili čak osmoj deceniji svoga života. Takvi muškarci uglavnom imaju puno djece, sa većim brojem žena. Tako mnogi od njih postaju očevi iako već odavno imaju i svoje unuke, pa čak i praunuke, a nove supruge su mlađe od njih po nekoliko decenija. Ima parova kod kojih je razlika u godinama veća od pola vijeka.

Prema naučnim studijama, muškarci u svojim kasnim godinama postaju sjajni roditelji. Predani, požrtvovani i bezgranično strpljivi. Razlog tome treba tražiti u njihovoj ostvarenosti na poslovnom i društvenom planu, zbog čega nemaju gotovo nikakvih obaveza. Zato su u mogućnosti da sve svoje vrijeme provode u krugu porodice i potpuno se posvete svojoj maloj djeci.

U ovom trendu kasnog roditeljstva naročito se ističu javne ličnosti. Među njima nesumnjivo prednjače glumci, ali puno je i pjevača koji se u starijim godinama odlučuju na potomstvo. U tekstu pomenućemo neke od njih.

Željko Bebek, prvi i po mnogima najbolji pjevač Bijelog Dugmeta, može se pohvaliti zaista blistavom karijerom tokom koje je otpjevao mnoge legendarne pjesme Dugmića, najpopularnijeg benda bivše Jugoslavije. Kasnije je ostvario i solo karijeru. Bebek se ženio tri puta i ima četvoro djece. Najstarija je ćerka Silvija, pa za njom Bjanka. U treći brak stupio je 2002. godine, kada je njegova supruga postala 34 godine mlađa Ružica. Sa njom je dobio još dvoje djece – najprije u svojoj 58. godini sina Zvonimira, a dvije godine kasnije, na pragu sedme decenije svoga života, i ćerku Katarinu.

Jedan od rijetkih pjevača, bar na našoj muzičkoj sceni, sa puno djece bio je pokojni Ljubiša Stojanović Luis. Imao je šestoro djece, kažu da je bio predivan roditelj, a posljednji put postao je tata sa 56 godina, kada se 2008. godine rodila ćerka Ela-Mita.

Peđa d’ Boy, pop-rok pjevač čiju je karijeru obeležila pjesma „Jugoslovenka“, jedan od najvećih hitova zabavne muzike u bivšoj velikoj državi, još jedan je tata sa puno godina. Ovaj muzičar ima četvoro djece, a najmlađe od njih, ćerku Mihaelu, dobio je u 57. godini života.

Haris Džinović je takođe u šestoj deceniji svoga života postao otac. Harisova partnerka Melina, koja je skoro 30 godina mlađa od njega, rodila mu je najpijre ćerku Đinu. Haris je tada imao 53 godine. Sin Kan rođen je nepune dvije godine kasnije, dakle kada je Haris imao 55 godina.

Zdravko Čolić otpjevao je mnoge velike hitove, a njegova popularnost i danas, skoro pola vijeka od početka njegove karijere, ne jenjava. Možda zbog profesionalnih obaveza, snimanja i koncerata, a možda i iz nekog drugog razloga, popularni Čola oženio se tek sa 50 godina. U istoj godini svoga života on je dobio i svoje prvo dijete – ćerku Unu, dok je svoju drugu ćerkicu Laru dobio u 55 godini.

Đorđe David, bivši pjevač našeg poznatog rok benda Generacija 5, a sada frontmen grupe Death Saw, postao je po prvi put tata 2014. godine. Kada se rodila njegova ćerka Staša, Đorđu je bilo 50 godina.

I među stranim pjevačima i muzičarima ima mnoštvo onih koji imaju puno djece i koji su postali očevi u poznim godinama. Krajem prethodne godine veliku pažnju javnosti privukla je vijest da je Mik Džeger, živa muzička legenda, pjevač Rolling Stones-a, postao otac po osmi put. U decembru 2016. godine balerina Melani Hamrik, mlađa skoro 45 godina od Mika, na svijet je donijela dječaka, pa je tako poznati pjevač dobio sina u svojoj 73. godini. Zanimljivo je da Džeger već ima i petoro unučadi, kao i jednu praunuku. Najstarije Mikovo dijete, ćerka Karis ima 47 godina. Rod Stjuart, još jedan je pjevač iz Velike Britanije sa puno dece. On je svoje najmlađe, osmo po redu dijete, sina Ejdena, dobio 2011. godine u 66. godini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se