23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Policajac iz Zvornika uhapšen zbog sumnje da je „obrisao“ više od 150 kazni

ZVORNIK – Nermin Sarajlić, policajac iz Zvornika, uhapšen je i pritvoren, a utvrđeno je da je uzimao novac od više bezbjednosno interesantnih lica, te status njihovih neplaćenih kazni u registru mijenjao statusom „plaćeno“, pišu Nezavisne novine.Policija sumnja da stoji između 140 i 150 takvih izmjena, dok je oko 40 kazni stornirao, što je činio od januara 2016. do trenutka hapšenja, odnosno do petka.

Kako stoji u saopštenju iz MUP-a RS, uz navođenje inicijala, njega su uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa CJB Zvornik.

Terete ga da je kao policajac Centra javne bezbjednosti Zvornik počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

„U okviru istrage, utvrđeno je da je N.S. od više bezbjednosno interesantnih lica uzimao novac, a zauzvrat u registru novčanih kazni i prekršajnim evidencijama falsifikovanjem omogućio da ta lica budu izbrisana iz evidencija kao dužnici budžeta RS za prethodno neplaćene prekršajne naloge“, stoji u saopštenju iz MUP-a RS.

Iz MUP-a RS su saopštili da je protiv ovog policajca pokrenut disciplinski postupak i doneseno je rješenje o suspenziji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se